Title of a News Article

Eyyübiye İlçesinde Büyükşehir farkı...

Eyyübiye İlçesinde Büyükşehir farkı...
banner206
HABER:OSMAN KAYA

Nüfusu 400 bine yaklaşan Eyyübiye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sayesinde tarihinde görmediği hizmetlere kavuşuyor. İlçede birbiri ardına yeni bulvar ve yollar açan, üstyapıda çevre düzenlemeleri, cephe iyileştirme çalışmaları ile eğitimde çocuk kütüphaneleri ve spor tesisleri ilçeye kazandıran Büyükşehir'in bu yaklaşımı Eyyübiyeliler tarafından takdirle karşılanıyor.   

2015 yılında nüfusu 368 bin 293 olarak kayıtlara geçen Eyyübiye'de yaşanan sıkıntılara kalıcı çözüm bulmak amacıyla ilçenin birçok noktasında çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle altyapıdaki revizyonları ve üstyapıda bulvar ve yol çalışmaları dikkat çekiyor. Gençlere yönelik son olarak Eyyüp Peygamber Makamının karşısında yer alan parkta açtığı çocuk kütüphanesi ve FİBA standartlarında spor tesisleri ilçeye kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir, 2017 yılında da birçok uygulama ile Eyyübiye'nin tüm bölgelerine ulaşmayı hedefliyor. 

FUZULİ CADDESİ'NE YENİ GÖRÜNÜM
Daha önceki süreçlerde Tekel Caddesi, Beykapı Mahallesi ve Kalkan bölgesindeki dış cephe sağlıklaştırma uygulamasına bu kez Eyyübiye'deki Harran Kapı ve Fuzuli Caddesi ile devam eden Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları ile vatandaşın takdirini kazandı. 
Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için koordineli bir şekilde sürdürülen çalışmalar çerçevesinde ilk olarak evlerin dış sıva kısımları yapıldı ardından boya işlemi uygulandı. 
Şanlıurfa'da özellikle tarihi ve turistik bölgelere giden güzergahları daha modern bir yapıya kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi'nin dış cephe sağlıklaştırma çalışmaları, önümüzdeki dönemlerde ihtiyaç duyulan diğer bölgelerde de devam edecek. 

EYYÜBİYELİ GENÇLERE MODERN SPOR MERKEZİ
Spora ve sporcuya büyük destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin, Yenice Mahallesi’nde  yapımına devam ettiği 250 kişilik Kapalı Spor Salonunun inşaatında artık sona gelindi. 
6 bin metrekare üzerinde yapımı devam eden Yenice Spor Salonu’nda, voleybol, basketbol ve hentbol sahaları ile sporcuların soyunma odaları ve antrenman yapabilecekleri alanlar yer alıyor.
Yenice Mahallesinde boş arsa ve alanlarda spor yaptıklarını ifade eden çocuklar, spor tesisinin tamamlanmasıyla daha güzel imkânlara kavuşacaklarını belirterek, spor kompleksinin bölgeye kazandırılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkürler ettiler.

YEŞİLLER İÇİNDE BİR EYYÜBİYE 
Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye'de özellikle yeşile büyük önem veriyor. 'Yeşiller içinde bir Eyyübiye' hedefi ile çıktığı yolda Osmanlı Mesire Alanını tamamlayarak toplamda 174 bin ağaç dikimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşımı ile ilçe daha da yeşil görünüme kavuştu. 
420 bin metrekarelik yeşil alandan oluşan ve yine Büyükşehir Belediyesi tarafından 174 bin 420 ağaç dikiminin yapıldığı mesire alanına ilçe halkı yoğun ilgi gösteriyor. 

HAVUZ YAPIMINDA EYYÜBİYE'YE AYRICALIK
Büyükşehir Belediyesi, ilçelerle birlikte il genelinde bulunan 17 havuzun 3'ünü Eyyübiye'de yaparak gençlere yönelik yüzme kursu düzenliyor. 
Eyyübiye'de Osmanlı Yüzme Havuzu, Yenice Yüzme Havuzu ve TOKİ Seyyar Havuzu ile buralarda cankurtaran, temizlik personeli, operatör, sorumlu, güvenlik personeli ve uzman eğitici kadrosu bulunduran Büyükşehir'de hedef gençleri kanaletlerden uzak tutarak onlara yüzmeyi öğetmek. 

KIRSALDA ASFALT ATAĞI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gerek nüfus bakımından gerekse yüzölçümü bakımından yoğunluğa sahip olan Eyyübiye'nin kırsal bölgelerine hizmet ulaştırabilmek için gerek araçlarıyla gerekse personeli ile çalışmalarını sezon içerisinde hızlı bir şekilde sürdürdü. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2017, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195