Title of a News Article

Fevzi Demirkol kendisi dağıttı

Fevzi Demirkol kendisi dağıttı
banner206
 HALİLİYE BELEDİYESİ, ÇÖLYAK HASTALARININ YANINDA OLUYOR

Haliliye Belediyesi, çölyak hastalarına, glütensiz ekmek ve erişte gibi 20 çeşit temel besin malzemelerinin içinde yer aldığı gıda kolisi desteğinde bulundu. Şanlıurfa’da ilk kez çölyak hastalarına gıda kolisi desteğinde bulunulduğunun altını çizen Başkan Fevzi Demirkol, “Sağlıklı veya hasta, engelli veya engelsiz tüm halkımızın, tüm ihtiyaçlarında yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz” dedi.

Haliliye Belediyesi, çölyak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla çalışma yaptı. Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile işbirliğiyle tamamlanan çalışmanın ardından ilçe genelinde bulunan çölyak hastaları için içerisinde 20 çeşit gıda malzemesinin bulunduğu koliler Haliliye Belediyesi tarafından hazırlandı. Hazırlanan gıda kolilerinin taktimi için de, Haliliye Belediyesi Toplantı Salonunda Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan, Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan ve hastaların katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda açıklama yapan Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Doğan, Haliliye Belediyesinin hazırladığı gıda kolilerinin, hastaların uzun süre tüketebileceğini belirterek, çalışmalarından dolayı Başkan Fevzi Demirkol’a çölyak hastaları adına teşekkür ettiğini söyledi.

Başkan Fevzi Demirkol ise yaptığı açıklamada, kentte ilk kez gıda kolisi anlamında çölyak hastalarına destekte bulunulduğunun altını çizdi. “Haliliye Belediyesi olarak ilklerin belediyesi olmaya devam ediyoruz” diyen Başkan Demirkol, açıklamasında şunları kaydetti:

“Haliliye Belediyesi olarak daha önce söylediğimiz gibi, ilklerin belediyesi olmaya devam ediyoruz. Yine bir ilk uygulamayı başlatıyoruz. Çölyak hastalarıyla ilgili Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Hasan Doğan ile birlikte çölyak hastalarımıza gıda kolisi şeklinde yiyecekleri ekmeği, eriştesi, bisküvisini set halinde kendisine takdimimiz olacak. Çölyak hastalarımız normal ekmeği yeme imkanı yok ve dolayısıyla glütensiz undan yapılan ekmekleri, glütensiz undan yapılan gıda maddelerini tüketmek zorundadırlar. Sağlıklı veya hasta, engelli veya engelsiz tüm halkımızın, tüm ihtiyaçlarında yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Benim bir belediyem var anlayışı içerisinde Haliliye Belediyesi sosyal mesuliyetini yerine getirecektir. Bu gıda kolilerimiz, muntazaman hastalarımızın ihtiyaçlarına göre temin edilecektir. Daha sonrasındaki dağıtım, temin usulleri, Başkanımız Hasan Doğan ve yönetimiyle sağlanacaktır.”

Başkan Demirkol’un açıklamasının ardından içerisinde tamamı glütensiz malzemeden yapılan sade erişte, domatesli erişte, ıspanaklı erişte, karışık sebzeli erişte, cincik makarna, tarhana çorbası, Toros çorbası, yüksük çorbası, yayla çorbası, tatlı kurabiye, tuzlu kurabiye, damla çikolatalı kurabiye, un karışımı, mısır unu, mısır irmiği, mısır bulguru, pirinç unu, köfte harcı, tavuk harcı ve ekmek bulunan gıda kolilerinin dağıtımı yapıldı.

Öte yandan, Haliliye Belediyesi tarafından program dahilinde, periyodik olarak çölyak hastalarına yönelik dağıtımlar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195