Title of a News Article

Halfeti hak ettiğini alıyor (video)

Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Halfeti merkezinde yapımı tamamlanan 230 araçlık otopark, marina, yüzen köprü ve spor kompleksinin açılışı yapılarak tesisler halkın hizmetine sunuldu. Açılışta konuşan Başkan Çiftçi, "Halfeti'nin öneminin farkındayız. İlçemize turizm anlamında en iyi hizmetleri sunmanın derdindeyiz" dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden turistlerin akın ettiği, bir kısmı suyun altında kalan eski Halfeti’yi turizm lokomotifi yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, turistlerin bölgeye akın etmelerini sağlamak amacıyla birçok yenilikçi çalışmaya imza attı. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve iklim yapısıyla öne çıkan Halfeti'ye daha önce sosyal tesisler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, bu kez yapımı tamamlanan 230 araçlık otopark, marina, yüzen köprü ve spor kompleksinin açılışını yaparak tesisleri halkın hizmetine sundu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: HALFETİ'NİN GELİŞİMİ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

Şanlıurfa'nın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için tarih turizminin yanı sıra doğa turizmine de büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Halfeti Şanlıurfa'mızın turizm cenneti olan bir yer. Şanlıurfa'nın batıya açılan penceresi. Bölgemizin doğal güzelliklerini içerisinde barındıran ve tarih ile kültürün bir arada olduğu ender yerlerimizden birisi. Bunun farkında olan bir kadro ile ilçemize çok güzel hizmetler kazandırmak için yoğun çaba içerisine girdik. İlk olarak geçmişte otopark sorunu çok çekti ilçemiz. Bunun için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığımız hemen harekete geçerek bu soruna kalıcı çözüm üretti. Eski Halfeti'nin hemen girişinde 230 araçlık bir otoparkın yapımını tamamlayarak Allah'ın izni ile bugün hizmete açıyoruz. Ve yine sahil anlamında da özellikle teknelerin gelen misafirleri gezdirme noktasında sıkıntı vardı. Derken marinanın planlaması yapıldı ve tüm çalışmalar tamamlanarak çok güzel bir yapı ortaya çıkarıldı. Tüm çalışmalarımız Halfeti halkına hizmet ve gelen yerli ve yabancı turistlerin bölgeye akışını daha da yoğunlaştırmak içindir. Bununla birlikte yine yapımını tamamladığımız spor sahasının da gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Çiftçi'nin ardından kürsüye gelen Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak ile AK Parti Halfeti İlçe Başkanı Muzaffer Açar da Halfeti'ye yönelik yaklaşımlarından dolayı Başkan Çiftçi'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Tesislerde bir süre incelemelerde bulunan Başkan Çiftçi daha sonra yapımında sona gelinen Halfeti Kent Parkını gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

HALFETİ OTOPARKI

Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Halfeti yerleşim merkezine giriş noktasında yapımı tamamlanan otopark 230 araç kapasitesinden oluşuyor. Otopark yapımı ile birlikte ilçe içerisinde gelişi güzel araç park edilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Otoparkta ayrıca tur bazında ilçeye gelen turistlerin ulaşımını sağlayan otobüsler için de yer ayrıldı. Otopark 7 bin 498 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 12 bin 470 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

MARİNA VE YÜZEN KÖPRÜ

Jeolojik ve sosyolojik yapısı ile Şanlıurfa'nın tarihi değerlerini güzel bir yapı ile anlatan ve Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği eski Halfeti'ye gelen turistlerin rahat bir ulaşım yapmalarına olanak sağlayan yüzer köprü ve yeni marina çalışmaları yaz sezonu gelmeden tamamlandı. Yapılan proje ile birlikte Halfeti'de bulunan teknelerin belirli bir sistem içerisinde disipline edebilmesi ve vatandaşların kontrollü bir şekilde teknelerle seyahat etmesi amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195