Title of a News Article

Haliliye Belediyesi, o iddiayı yalanladı

Haliliye Belediyesi, o iddiayı yalanladı
banner206
18 Kasım 2015 tarihinde, haber sitemizde ‘ŞUSKİ ve Haliliye Belediyesi'nin ihmali can aldı’ başlıklı haberimize dair, haberimizde yanlışlık olduğunu kabul eder Haliliye Belediyesi’nden ve kamuoyundan özür dileriz.

Haberle ilgili Haliliye Belediyesi’nden alınan bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

“www.urfastar.com online haber sitenizde 18 Kasım 2015 Çarşamba tarihinde, Haliliye Belediyesi hedef alınarak, "ŞUSKİ ve Haliliye Belediyesi'nin ihmali can aldı" başlığı ile yayınlanan haberde belirtilen iddialar kesinlikle doğru değildir. Haliliye Belediyesi'nin yaşanan bu üzücü olayda herhangi bir ihmali bulunmamaktadır.

Olayın meydana gelmesindeki sebep tarım arazilerindeki sulama suyunun taşmasıdır, bu tahliye kanalının kapasite olarak yetersiz olmasındandır. Haliliye Belediyesi'nin bu tarım arazileri üzerinde veya sulama planlamasında her hangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Haberde iddia edildiği üzere konunun muhatabı Haliliye Belediyesi kesinlikle değildir.

Su baskınının çevre nedenleri olarak görülen kanalizasyon yetersizliği de Haliliye Belediyesi'nin faaliyet alanına girmemektedir. Kanalizasyonun o bölgede geri basmış olması veya yetersiz olması durumunda sorumlu kurum yada kuruluşlar farklıdır.

Karayollarının inşa etmiş olduğu Şanlıurfa Mardin Karayolu'nun menfezlerinin kapasite olarak yeterli olup olmadığı hususu da Haliliye Belediyesi'nin hizmet alanında değildir, yetkisinde de değildir.

Son olarak orada sorunlardan biri olarak gösterilen bina belediyemizin kuruluşundan önce ruhsat almış ve inşa edilmiştir. Belediyemizin bu konuda da her hangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Belediyemiz döneminde yapılan bir yapı değildir, kararda belediyemizin her hangi bir payı bulunmamaktadır.

Bu bilgiler ışığında haberde belediyemizin ismi ile bulunulan ihmal iddiaları asılsız ve suçlamaya yöneliktir. Bu nedenle yayın organınızda Haliliye Belediyesi'ni hedef alarak yapılan habere dair tekzibin yayınlanarak, askıda tutulmasını aksi taktir de belediyemizin hukuki haklarını kullanacağını belirtir, saygılar sunarız.” Denildi. 

konuyla ilgili yapılan haber aşağıdaki linkte mevcuttur. 

www.urfastar.com/yerel/suski-ve-haliliye-belediyesinin-ihmali-can-aldi-h13741.html



Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195