Title of a News Article

Haliliye ilçe kaymakamı tarihi bölgeyi inceledi

Haliliye ilçe kaymakamı tarihi bölgeyi inceledi
banner206
Haliliye İlçe Kaymakamı Sayın Ali Yılmaz Parmakkapı, Küçüksenemağara ve Dikme Mahallelerini ziyaret ederek, Muhtarlar Hudo Özbay, Halil Diş ve Mustafa Kara’dan mahallelerin sorunlarını dinledi.

 

Parmakkapı Köylere Hizmet Götürme Birliği Okulunun girişinde Okul Müdürü, Öğretmenler, Muhtar Hudo Özbay ve Öğrenci Velileri tarafından karşılanan Haliliye ilçe Kaymakamı Ali Yılmaz ve beraberindekiler sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet etti. Beraberinde getirdiği kitapları öğrencilere dağıtan Kaymakam Yılmaz, öğrencilerden bol bol bu kitaplardan okumalarını istedi.

 

Parmakkapı Mahalle Muhtarı Hudo Özbay ziyarette İlçemiz Kaymakamına teşekkür ederek, mahallenin en büyük sorununun Dağyanı Jandarma Karakolundan başlayıp Turizm Yolu ile birleşen ve 18 Kırsal Mahalle Muhtarlığının bağlantısını sağlayan Grup Yolun bozulduğunu ve acilen onarımının yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca; Parmakkapı-Kayalı arasında bulunan köprünün de çökmüş olduğunu, bu nedenle ulaşımda sıkıntılarla karşılaştıklarını dile getirdi.

 

Daha sonra; Parmakkapı Köyler Hizmet Götürme Birliği Okulu Müdürü ve Öğretmenleriyle bir toplantı yapan Kaymakamımıza verilen bilgilerde; Okulun taşıma merkezi olarak 84 İlkokul, 269 Ortaokul olmak üzere toplam, 353 öğrencisinin bulunduğu, Öğretmen mevcudunun şimdilik yeterli olduğu, 4 daireli lojmanların bulunduğu ancak bunun yetersiz olduğu, Öğretmenlerin hergün Şanlıurfa Merkeze gidip geldiklerini ve bu durumun zaman kaybına neden olduğunu, ilave lojman yapılması halinde sorunun ortadan kalkacağını, toplam 11 sınıfta hala kara tahta kullanıldığını, akıllı tahta tahsis edilmesi halinde öğrencilerin eğitim seviyesinin yükseleceği ifade edildi.

 

Öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz “Kırsal mahallelerimizin sorunlarını yakinen biliyoruz. Burada da dile getirilen sorunları not alıp, ilgili Makamlara ileteceğiz. Burada görev yapan öğretmenleri moral motivasyon yönünden gayet iyi gördüm. Bu pozitif görüntünün öğrencilerimize de olumlu yönde yansıyacağından şüphem yoktur. Kendilerini kutluyorum.” Dedi.

 

Okul çıkışında bir gurup öğrenci ile de sohbet eden Kaymakam Yılmaz, burada öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti.

 

Daha sonra; Küçüksenemağara Mahallesine geçen İlçe Kaymakamı Sayın Ali Yılmaz ve beraberindekiler Anaokulunu ziyaret ederek, okul Müdüründen bilgi aldı. Okulun yakın bir zamanda Jandarma Karakolu tarafından onarım ve boya işlerinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yılmaz burada; hem Küçüksenemağara hem de Dikme Mahalleleri Muhtarları ve mahalle sakinlerinin katılımıyla bir halk toplantısı düzenledi.

Toplantıda dile getirilen sorunları tek tek not alan İlçe Kaymakam Ali Yılmaz “Mahallelerimizin ortak sorunlarının bulunduğunu, özellikle yolun onarılması konusunda mahalle sakinlerinin çok büyük talebinin bulunduğunu, kendileri tarafından bu sorunun ilgili Makamlara iletileceği ve sorunun bir an önce halledilmesi konusunda çaba göstereceğini, Mahalle sınırları içerisinde yer alan tarihi alanların bakımsızlıktan harabeye döndüğünü, buradaki yapılar ile birlikte mahallede bulunan diğer tarihi eserlerin korunması ve turizme kazandırılması yönünde çalışma yapılması gerekmektedir.” Dedi.

 

Kaymakam Ali Yılmaz’ın ziyaretine İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Tetik ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Emin Seymen de iştirak etti.






Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195