Title of a News Article

Hilvan'da Çöp Atana Para Cezası

Hilvan ilçe merkezinden geçen Korçik Dere yatağı temizleme çalışmalarına başlandı.

Hilvan'da Çöp Atana Para Cezası
banner206


Atıl madde ve çöplerin içine atılmasıyla sonucu ortaya çıkan kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Hilvan Belediyesi tarafından temizleme çalışmaları başlatıldı.

 

Çevrede yaşayanların gelişigüzel atıl durumdaki eşya ve günlük çöpleri içine atmasıyla önü kesilen su akarının birikmesi sonucu çevreye rahatsız edici kokular saçan Korçik Deresi, içine bırakılan küçük iş makineleriyle temizlenmeye çalışılıyor.

 

 

Yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, bundan böyle dere yatağına atıl eşya ve çöp atanlara para cezasının verileceğini belirterek şöyle konuştu;

 

İlçemizin içinden geçen ve bir anlamda ilçeyi ikiye bölen Korçik Deresi daha önce Hilvan’ın en büyük sorunuydu. Yapılan çalışmalarla dere ıslahı yapıldı ancak, yakın çevrede yaşayan vatandaşlarımız atıl durumda olan eşyaları ve çöplerini tel kafeslere rağmen kanalın içine atıyorlar.  İçine atılan eşyalar zamanla akarın önüne kesmekte ve birikintilerin oluşmasına sebep olmaktadır. Oluşan birikintiler çevreyi rahatsız edici derecede kötü koku yaymaktadır. Aynı zamanda sağlığımızı da tehdit altına almaktadır. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım" dedi.

 

Bayık, ayrıca bundan sonra kanalın içine çöp atanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını ve para cezasının verileceğini de sözlerine ekledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195