Title of a News Article

Husumetli aileler barıştırıldı

Husumetli aileler barıştırıldı
banner206
 ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir kişinin öldüğü kavganın ardından aralarında husumet başlayan 2 aile, törenle barıştırıldı.

Geçen yıl Ağustos ayında İzol aşireti mensubu olan Doğan ve Aytulu aileleri arasında çıkan kavgada Muzaffer Doğan öldü, 4 kişi yaralandı. Olayın ardından aileler arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden olan eski milletvekili Zülfikar İzol devreye girdi. İzol'un görüşmelerinin ardından her iki ailenin ikna olmasıyla bugün bir düğün salonunda barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, aileleri barıştıran eski milletvekili Zülfikar İzol ile husumete son veren ailelere mensup yaklaşık bin kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim okunan törende iki ailenin temsilcileri birbiriyle tokalaşarak ve sarılarak husumeti sonlandırdı.

İki aile fertlerinin birlikte yemek yediği törende konuşan, barışa aracılık eden  Zülfikar İzol, husumet ve kan davalarının sona ermesinin çok önemli olduğunu ve herkesin barış için çabalaması gerektiğini söyledi. İzol, barışarak husumete son veren iki aile fertlerini de duyarlılıklarından dolayı kutladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195