Title of a News Article

Şanlıurfa’da husumetli aileler barıştı

HABER-FOTO: ALİ UZUN
GÖRÜNTÜ: AHMET YILMAZ

Şanlıurfa’da, 4 ay önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası Bozkuş ile Demirkol aileleri arasında başlayan husumet bugün Hacı Bekir Sofrası’nda düzenlenen barış yemeğiyle ve kanaat önderlerinin de araya girmesiyle son buldu.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı İpekyol Mahallesinde geçtiğimiz yıl Halil Bozkuş’un öldürülmesinin ardından Şeddadi Aşiretine mensup Bozkuş ile Demirkol ailesi arasında husumet başlamıştı.

Kanaat Önderleri; Dr. Feridun Öncel, Şükrü Yüksel, Hadi Altun, Yusuf Geçgel ve Kemal Polat’ın girişimleri sonucu her iki aile bugün bir araya getirilerek barıştırıldı.

Hacı Bekir Sofrası’nda düzenlenen barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu,AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Genel Meclisi eski Başkanı Mustafa Yavuz, iş adamı Mustafa Sarı, Fatih Şeyhanlıoğlu  ve her iki aileye mensup bireyler katıldı.

Yoğun kalabalığın gerçekleştiği barış yemeğinde barışa yönelik konuşmalar yapıldı. Ülkenin bu gibi barışlara çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan protokol üyeleri, bir daha böylesi olayların yaşanmaması temennisinde bulundular.

Başta, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel, Şükrü Yüksel, Hadi Altun, Yusuf Geçgel ve Kemal Polat’ın aracılık etmesi, husumet daha fazla gerginliğe ve büyümeden sonlanmasına vesile oldu.

İl Müftüsü İhsan Açık tarafından yenilen barış yemeğinin ardından dualar edildi. Ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve beraberindekiler, her iki aileye mensup bireyleri bir araya getirerek kucaklaştırıp barıştırdı.

Bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen barış yemeği, barış yemeğinde davetlilere etli pilav ve zerde tatlısı ikram edildi.

Tuna; ‘dinimizde istenilmeyen bir durum bu’

Barışın her iki aileye hayırlı olmasını dileyen Vali Güngör Azim Tuna, “Barışa katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Burada sağlanan barış her iki aileye de hayırlı olsun. Barış yemeği vesilesi ile her iki aile arasında bu zamana kadar vuku bulan bir soğukluğun giderilmesi gerçekleştirildi. Dinimizce istenilmeyen bir durum dargınlık küskünlük ve anlaşmazlık hem Allah katında hoş görülmüyor, hem de günümüz toplumunda hoş görülmeyen işlerdir. Bu adetlerde yavaş yavaş terk ediliyor. Bir suç işlenmişse bu suçun ferdiliği esas olmalı, o zaten cezasını çekiyor ve bundan başkalarının mağdur olmaması lazım. Ben burada görev yaptığım süre içerisinde kesinlikle böyle bir mağduriyete yol açılmaması için elimden geleni yapacağım. Kimse evini, köyünü, barkını terk etmek zorunda kalmayacaktır ve bundan rant elde etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Eğer yanlış yapan olursa da yakasına yapışacağız bunun böyle bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

Barış dolu konuşmalarından ardından her iki aile ve protokol üyeleri buradan ayrılarak program son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195