Title of a News Article

Tarım Bakan Yardımcısı Urfa'da..

Tarım Bakan Yardımcısı Urfa'da..
banner206

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, çok sayıda bürokrat arkadaşıyla bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Tarım Bakan Yardımcısı Tunç ve beraberindekilerin ilk durağı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi oldu. BŞB Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün ev sahipliğindeki ziyarette makamda bir süre sohbet edildi akabinde brifing toplantısına geçildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda bir araya gelen Bakanlık ve Urfa heyeti burada tarıma dayalı birçok konuyu ele aldılar.

Vali yardımcısı Metin Esen, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ilçe belediye başkanları, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, Tarım İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı ve BŞB Tarım Daire Başkanı Sait Ardan Bakan yardımcısı Tunç'a Urfa'nın tarımı hakkında brifing verdiler. 

Tarım Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, twitter hesabından paylaşımda bulunarak, 'Bugün arkadaşlarımızla beraber Şanlıurfa’dayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaret ettik. Başkanımıza ev sahipliği için teşekkür ediyorum.' dedi.

Öte yandan, 4 yıldır Tarım ve Orman Bakanı olan Bekir Pakdemirli'nin bu süre zarfı içerisinde sadece bir kez Şanlıurfa'ya geldiği, bu gelişinde de yalnızca Suriye sınırına komşu olan ilçemiz Ceylanpınar'da bulunan TİGEM'i ziyaret edecek. 

Çiçeklerle karşılanan Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ve bazı bürokratlar bugün Şanlıurfa'da bir dizi temaslarda bulunacaklar. 

BAKAN YARDIMCISI TUNÇ, ‘’TARIMDA EN STRATEJİK BÖLGE ŞANLIURFA’’ 

Türkiye’nin tarımsal açıdan en kritik, en stratejik ve en değerli bölgesinin tahıl ambarı olarak bilinen Şanlıurfa olduğunu anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, ‘’Şanlıurfa’mız tarımsal üretim bakımından Türkiye’nin ilk 5 ili içerisinde yer alıyor. Tarımsal üretimi sanayi üretimine dönüştürerek veya gıdaya dönüştürerek ihracaat konusunda biraz daha çalışmak gerekiyor. 4.3 milyon hektar sulanan alan var. Bu Türkiye’deki en fazla sulanan bir ildeki sulama alanıdır. Tarım destekleri itibariyle Şanlıurfa, Türkiye’de en fazla destek alan ilimizdir. Geçen yıl yaklaşık 20 milyar civarında destek almıştır. Türkiye’mizin hububat ambarıdır. Pamuğun yüzde 50’sini Şanlıurfa üretiyor. Şanlıurfa, ülkemizin tarımsal açıdan en kritik, en stratejik ve en değerli yöresi ve bölgesidir. Urfa fıstığının Urfa adıyla tescili noktasındaki gayretleriniz var inşallah orda da başarılı sonuca ulaşacağız’’ dedi.

ResimResim

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2022, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195