Title of a News Article

Urfa'da bu afişlere yasak geldi

Urfa'da bu afişlere yasak geldi
banner206
 (DHA)- ŞANLIURFA’da, HDP il teşkilatı tarafından kentin çeşitli yerlerine nevruz kutlamaları için asılan afiş ve el ilanları için yasaklama ve toplama kararı verildi.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP tertip komitesi tarafından 21 Mart'taki nevruz kutlamaları için hazırlanarak kentin çeşitli yerlerindeki billboardlara asılan afişlerle ilgili incemle başlattı. Yapılan incelemede; Türkçe ve Kürtçe hazırlanan 'Nevruz kutlu olsun' yazılı afişlerde PKK’nın renklerinin simgelendiği, afişlerde yer alan ibarelerin terör örgütü PKK/KCK’nın sempatizanlarına yönelik söylemlerini çağrıştıran içerikte olduğu, örgütün görüş ve düşüncelerini toplum tarafından benimsenmesi kabullenmesi ve hayata geçirilmesine yönelik çağrı niteliğinde olarak terör örgütü propagandasını oluşturdukları kanaatine varılınca 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından el ilanları ve afişlere ilişkin yasaklama ve toplatılma kararı verildi.
Mahkemenin aldığı kararın ardından nevruz afişleri görevliler tarafından üzeri kapatılarak veya sökülerek bulundukları bölgelerden kaldırıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 17:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şanlıurfalı
Şanlıurfalı - 7 yıl Önce

Türkiyenin Hiç bir ilinde böyle bez parçaları asılmasın böyle reklamlar yapılmasın.

vatandaş
vatandaş - 7 yıl Önce

Bu Şanlıurfa Bilbordlararın işletmecisi mavi tanıtım bir numararı hdp'li görmüyormusunuz bunları geçmişlerini araştırın...

kadir ay
kadir ay - 7 yıl Önce

tam yerinde bir karar newroz müslüman bayramı değildir yezidilerin bayramı dinimiz bunu yasaklıyor. bilginize

SIRADAKİ HABER

banner195