Title of a News Article

Üsküdar İle Kaposvar Arasında Kardeşlik Protokolü

Üsküdar ve Macaristan’ın Kaposvár şehri, karşılıklı işbirliği ve diyaloğun güçlendirilmesi, eğitim, ekonomi, bilim alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesi ve ortak yatırımların desteklenmesi amacıyla eğitim ve ekonomi temeline...

Üsküdar İle Kaposvar Arasında Kardeşlik Protokolü
banner206
Üsküdar ve Macaristan’ın Kaposvár şehri, karşılıklı işbirliği ve diyaloğun güçlendirilmesi, eğitim, ekonomi, bilim alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesi ve ortak yatırımların desteklenmesi amacıyla eğitim ve ekonomi temeline dayalı kardeşlik protokolü imzaladı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Kaposvar Belediye Başkanı Károly Szita arasında düzenlenen imza töreni, Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugünlerde terörden en çok etkilenen en çok zarar gören ülkelerden biri de Türk halkı olarak bizleriz. Ayrıca Macaristan’ın da bugünlerde göçmenlerle ilgili sıkıntılarını görüyoruz. Biz de yakından takip ediyoruz. İşte insanların özgürlüğüne, mutlu bir aile yaşantısına ve toplum yaşantısına kasteden terörün sonuçlarını ne kadar memleketlerinden ne sıkıntılar içerisinde sürüklüyor bunu hep birlikte canlı canlı yaşayan iki ülkenin insanlarıyız” dedi.
"HEM ÜSKÜDAR, HEM KAPOSVAR BİR KÜLTÜR VE EĞİTİM ŞEHRİ"
Hem Üsküdar’ın, hem Kaposvar’ın bir kültür ve eğitim şehri olduğuna vurgu yapan Türkmen, “Üsküdar’da ülkemizin en değerli en büyük üniversiteleri var. Kaposvar’ın da muazzam bir üniversitesini ve kampüsünü görmüş olduk. Adeta her iki şehir birer eğitim şehridir. Gerek Üsküdar, gerek Kaposvar bu özellikleri dolayısıyla, bugün sizlerin huzurunda imzalayacağımız kardeşlik protokolünden sonra da daha yakın işbirliği, sosyal, kültürel ve eğitime yönelik işbirliği noktasındaki karşılık tecrübelerimizi, karşılıklı yaptıklarımızı paylaşma fırsatı bulacağız. Yerel yönetimler olarak, halka en yakın kamu kurumları olmamız nedeniyle, bu tecrübe paylaşımlarını yerel ölçekte halkımızın istifade etmesini sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.
Kaposvar Belediye Başkanı Karoly Szita ise, “Avrupalı yöneticilerin ilgisi çekebiliriz ki dünyada 2 milyon Suriyeli vatandaşa barınacak yer vermektedir. Sorunun çözülmesi için Avrupa Birliği’nin sizin ülkenize destek vermesi gerekmektedir. Suriyeli vatandaşların orta ve batı Avrupa’da vatansız kalmaması için bu gereklidir. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bizim başbakanımız aynı görüşte. Suriye’de barış olursa, kriz ancak o zaman sona erebilir. Sevgili dostlar, şimdiki antlaşmamız ile karşılıklı ilişkilerimizi ifade etmekle beraber sembolik olarak barışa ve özgürlüğe bağlanmış taraflar olabiliriz. Belki de çağımızın en büyük krizinin çözümünü hızlandırabiliriz” dedi.
Üsküdar Belediyesi ile Kaposvar Belediye arasında imzalanan kardeşlik protokolü sonrası Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kaposvar Belediye Başkanı Karoly Szita’na fes hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195