Title of a News Article

Seçimin gizli kahramanları...

Son beş yılda 7. Kez sandık başına gittik.

Türkiye önemli bir seçimi daha geride bıraktı. Dünkü seçim yerel seçim olmasına rağmen, Ülkeyi ve bölgeyi yakından ilgilendiriyordu.

Türkiye’nın en önemli Kentlerinden birisi olan Şanlıurfa’da ki seçimler her seçimde olduğu gibi yakından takip edilir. nitekim öyle oldu.

Urfa’da CUMHUR İttifakı kazanmıştır...

Seçimi önde bitirmiştir...

Açık ara galiptir...

Kazanan Demokrasidir.

Kazanan Urfa olmuştur. Urfalı, yine tercihini ‘HUZURDAN’ yana kullanmıştır.

"Herkes milletin iradesine saygı duymalı" 

Kürdistan'da kazanacağız, Batı'da kaybettireceğiz diyenler, bizzat Doğu'daki gibi Urfa’da da  ağır bir yenilgi almışlardır. 

Bölgede ki terörle mücadelenin olumlu sonuçları siyasete de yansıdı.

HDP’nin hem oyları geriledi, hem, Bozova, Viranşehir ve Halfeti’de  belediyeleri(kayyum) kaybetti. Dün ki  Sonuç, muhalefet açısından hayal kırıklığı oldu.

Türkiye’de olduğu gibi ‘Şanlıurfa’da Müslüman, dindar, Kürt kökenli kardeşlerimiz; ‘vatana, millete, devlete ‘sahip çıktılar...  Bölgede ki Kürtlere sahip çıkıldığı zaman, Kürtler-Türklerle bir olup, Düşmanı daime mağlup etmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Balkon konuşmasında Kürt seçmene teşekkür ederek şunları ifade etmişti ‘Çok önemli bir konuyu özellikle ifade etmek istiyorum. Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma, özellikle de Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu Anadolu Bölgemizin seçim sonuçları, Kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masasına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir.

Urfa’da  seçime sayılı günler  kalıncaya kadar hiçbir zaman heyecan yoktu.

Urfa’da bazı adaylara tepkiler vardı.

Meclis listelerine tepkiler vardı

Tepkiyi gösteren Ak Parti tabanıydı.

Ancak, bu tepkileri gösterenlerin bir bir gönülleri alındı. Urfa’da sağduyu Kürt seçmenler kadar, Arap Kökenli seçmeninde Urfa için bir sigorta olduğunu ifade etmek lazım.  Ak Partiden aday gösterilmeyen, Akçakale, Ceylanpınar, ve Harran belediye başkanları bu kez trene binemediler.

Elde edilen başarı halkın tercihidir. ancak siyasi anlamda bu başarı tabi ki birilerine yazılacak, onlarca kahraman var. SKM var, görünen ve görünmeyen Gazeteciler var. Urfalı seçmen feraset sahibidir. Ne  yapacağını çok iyi bilir. Kapısı çalınmayan, aranmayan on binlerce Urfalı, tercihi Recep Tayyip Erdoğan’a   kullanmıştır. Yani Urfa’da Erdoğan sevgisi her zaman kazandıran unsur olmuştur. Kim ne derse desin, Urfa'da Erdoğan'ın oy oranı %70'in üzerindedir. 

Gelelim, ismini saymaya değer bazı kahramanlara;

Ak Parti BŞB Zeynel Abidin Beyazgül ‘ Huzur’ en büyük projemdir söylemi, ve mütevazi oluşu  ve  alınan başarıda büyük pay sahibidir.

Ak Partinin genç İl Başkanı Bahattin Yıldız’ın herkesi kucaklayan hoşgörüsü ve  bitmeyen performansıyla başarının mimarlarındandır.

AB Komisyon Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın , Siverek dışında, Özellikle, Ceylanpınar ,Viranşehir ,Hilvan ve Eyyübiye ilçelerinde düzenlediği son gün mitingleri etkili olmuştur.  Gülpınar'a olan teveccüh yaşanan bazı hadiselerden sonra daha da artı ve kitlesi AkPartiden başka yere gitmedi. Gülpınar, Siyaseti bırakacağını açıkladı. Sayın Erdoğan, Gülpınar'ı mutlaka daha iyi yerlerde değerlendirmelidir. Urfa'da ki başarıda Gülpınar'ın hakkını vermek lazım. 

TBMM idare amiri Şanlıurfa Milletvekili  Halil Özcan hemen hemen tüm ilçelerde ki küskün Aşiret ve kanaat önderleri ve partililerin gönlünü almasından fazlasıyla övgüyü hak etti. Özcan, Harran ve Akçakale kadar, Viranşehir ilçelerinde ki başarının altında imzası vardır.  Özcan, özellikle Aşiretler üzerinde ciddi bir saygınlık elde etmiş durumda. Urfalı  SGK Kurum Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın özellikle Halfeti ve Birecik ilçelerinde bir Bürokratın yapması gereken hamleleri yapması,  yıkılmaz denilen Halfeti ilçesi  kazandırdı.. Ceylanpınar'da eski vekil Abdülkerim Gök başarının en büyük pay sahibi. Eyyübiye adayı Mehmet Kuş aldığı %73'lik oy oranı ile BŞB'sine direk katkı sunmuştur. Urfa'da ilk kabul gören aday kuşkusuz sayın Kuş'tu. Kuş ile aynı başarıyı gösteren Haliliye'nin yeni Başkanı Mehmet Canpolat'a ciddi efor harcadı.  

Gelelim asıl kahramanlara, Vali Abdullah Erin,ve  çalışma arkadaşları Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Jandarma komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi’nin kameralara yansımayan çalışması Urfa'da  elde edilen başarıda payları büyüktür. Herşeyden önce , seçim günü sağlanan asayiş ortamından dolayı Erin, Tipioğlu, ve Kirişçi'yi kutlamak lazım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Urfa mitingi öncesi nerede olduğu bilinmeyen  bir Vekil ise, doğup-büyüdüğü ilçesine dahi hiç gitmeden bir başarıya da imza attığını, hatırlatmakta yarar vardır. 

Şanlıurfa’da artık hizmet zamanıdır.

Tebrik  kabulleri kısa tutulmalıdır. Sayın Gülpınar’ın dediği gibi, oluşturulacak yeni kadrolar, muhakkak ‘iş ehline verilmeli, liyakatli insanlar tercih edilmelidir’

Beş yıl Urfa’yı yönetecek olan BŞB Zeynel Abidin Beyazgül ve tüm ilçe Belediye Başkanlarını kutlar, başarılı hizmetler sunmalarını bekliyoruz.

Son söz, Seçimler bitti sonuçlar ortada, milletin iradesine herkes saygı duymalı bundan sonra ülkemizde barış ve kardeşlik ortamının tesisi için çalışmalıyız

Urfa'da renki bir seçime katkı sunan, oldukça seviyeli muhalefet yapan ve heyecan oluşturan SP adaylarına da bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileri. Urfa ,Essum Saatçi Aslan isminde bir siyasetçi kazandığınıda açıkca ifade etmeliyim. 

Yeniden görüşmek dileğiyle...

YORUM EKLE

banner195