ÇEVRE

Küçükgöl Hayata Dönüyor

Şanlıurfa’nın önemli mesire alanlarından biri olan Bozova ilçesindeki Küçükgöl eski günlerine kavuşuyor. Kurumuş halini görenlerin kahrolduğu göl, yapılan çalışmaların ardından suya kavuştu.

Kurak geçen kışlar ve yaz sıcakları nedeniyle kuruyan Bozova Küçükgöl, DSİ IV. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin iş makinalarıyla yoğun bir tempoda çalışması sonucu, kısa sürede eski haline geldi.

DSİ IV. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e iletilen talepler sonucu Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker ile yaptıkları değerlendirme sonucu gölü kurtarabileceklerini belirlediklerini ifade ederek, “Gerçekleştirdiğimiz rüsubat çalışması sonucu çöküntü ve atıkları göl zemininden temizledik. Kısa sürede alan suya kavuştu. Devam eden çalışmalarla Küçükgöl’ün bölgeye can vermesini umut ediyoruz” dedi.

Çevresindeki geniş ağaçlık alanda bulunan dinlenme ve piknik alanları, yüzme ve balık avlamaya müsait suyu ile yakın zamana kadar vatandaşların hafta sonunu geçirdiği çok özel bir mekan olan Küçükgöl’ün suya kavuşmasına sevinen vatandaşlar, hem Kaymakamlık hem de Belediye Başkanlığını yöneten Zekeriya Göker’i, bu projeyi tamamlamaya çağırdılar.

Küçükgöl’ün eskiden ne durumda olduğunu Kaymakam Göker’in Bozovalılardan sormasını ve gereğini yapmasını beklediklerini dile getiren vatandaşlar, “Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Zekeriya Göker bu işi başarırsa Bozovalıların gönlünde taht kurur” dediler.
urfastar.com