Gündem

Göbeklitepe'yi havadan izlemek o kadar ucuz değil!

Şanlıurfa'da, tarihi 12 bin yıla dayanan ve dünyanın en eski tarihi kalıntısı olan Göbeklitepe'de başlatılan sıcak hava balon uçuşları için kişi başı fiyat tarifesi dudak uçuklatıyor.

Geçtiğimiz günlerde başlatılan sıcak hava balon uçuşlarının kişi başı fiyat tarifesi henüz tam netlik kazanmazken, iddiaya göre 80 Avro olduğu ileri sürüldü. Dudak uçuklatan bu rakam, TL ile kıyaslandığı zaman, bugün ki döviz kurlarına ortalama 507 Türk Lirası ediyor. 

VATANDAŞ BİNMEKTEN DEĞİL PARADAN KAÇACAK!

12 bin yıllık geçmişe sahip dünyanın en eski tarihi kalıntısı olan Göbeklitepe tapınağı bölgesinde başlatılan Balon uçuşu ile, Göbeklitepe'yi gökyüzünden kuş bakışı izlemek isteyen her bir yerli yada yabancı turist 80 avroyu gözden çıkarması gerekiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etmesinin ardından Şanlıurfa'ya turist akını gerçekleşti. Bölgenin en derin tarihi zenginliğe sahip ili olan Şanlıurfa'ya, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi devam ediyor. 

Balon uçuşlarının henüz netlik kazanmayan fiyat tarifesi 80 Avro olması, balona binmek isteyenleri korkutuyor. 

Öte yandan, Göbeklitepe'ye gezmek isteyen her bir tapınakla birlikte kapalı müzeyi de gezerse toplamda 45 TL vermek zorunda kalıyor.

URFASTAR