Title of a News Article

PKK Elebaşı Öcalan'ın köydeki evine operasyon yapıldı

PKK Elebaşı Öcalan'ın köydeki evine operasyon yapıldı
banner206
Şanlıurfa'da, OHAL kapsamında yasak kararı alınan ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamalarına izin verilmedi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli kırsalındaki evinde gizlenen HDP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.  


Şanlıurfa Valiliği tarafından terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 69’uncu doğum gününü kutlamak isteyenlere OHAL kapsamında izin verilmemesi kararı alındı.

14. kez HDP ve DBP'liler tarafından yapılması planlanan doğum günü kutlaması için çağrı yapılmıştı. Yapılan bu çağrıya HDP ve PKK yandaşları ilgi göstermedi. 

Yasak kararının alınmasıyla birlikte, Şanlıurfa merkezde olmak üzere Birecik Halfeti ilçelerinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Ömer'li mahallesine gitmek isteyen araçlara ise güvenlik güçleri tarafından izin verilmedi.

Öcalan'ın evine operasyon yapıldı


Jandarma ekipleri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğduğu evde yapılması planlanan kutlamaya katılmak için 2 gün önceden Ömerli Mahallesi'ne gelenlere yönelik önlem aldı. Ekipler, dün akşam saatlerinde, Ömerli’de ikametgahı bulunmayan ve Mehmet Öcalan’ın evinde kaldıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Gerçekleşen operasyonda Öcalan’ın evinde bulunan, aralarında HDP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili ve DBP’li ilçe yöneticilerin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı.



Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195