Title of a News Article

Deselerdi inanmazdım...

Deselerdi..Bir hastalık çıkacak ve bütün dünyada etkili olacak.Yüz binlerce insan bu hastalıktan ölecek.Hastanelerde yer kalmayacak.Sokağa çıkmak yasaklanacak.Maske takmak zorunlu olacak.İnsanlar birbirilerine yaklaşamayacak.Kimse birbirinin evine gidip gelemeyecek.

Kahvehaneler, lokantalar kapatılacak.Uçak seferleri durdurulacak.Bir şehirden bir şehre gidilmeyecek.Tıklım tıklım dolan otobüsler on kişiyle gidip gelecek.Okullar kapanacak, çocuklar evde ders yapacak.

Kolonya bulmak zorlaşacak.Camiler ibadete kapatılacak.Ramazan ayında Urfa’da Balıklıgöl’e gidilemeyecek.Kâbe insansız kalacak.Bayram namazı kılınmayacak.Bayramda sokağa çıkılmayacak.Mezarlığa gidilmeyecek.

Akrabalar ziyaret edilmeyecek.Kim inanırdı böyle bir saçmalığa?Evet, gerçekten de büyük bir saçmalık. Hem de tüm dünya düzenini alt üst eden bir saçmalık bu. Öyle hızlı saçıldı ki, bugün etkilenmeyen ülke kalmadı. 

Malum koronavirüs illeti nedeniyle, yukarıda saydıklarımızın hepsi ve daha fazlası oldu. Ancak tüm bu tedbir ve yasaklamalar, muhakkak daha güzel günler için yapılmak zorundaydı.

Bir ramazan ayını, koronavirüs tedbir ve kısıtlamaları ile uğurluyoruz.Bereketli, huzurlu ancak bir o kadar da buruk bir ramazandı yaşadığımız.Kalabalık iftar sofralarını, akşam gezmelerini, birlikte teravihi özletti bizlere. 

Hayatımızın ilklerini bu yıl yaşadık.Tarihteki ilkleri de bu tedbirler sayesinde yaşadık, yaşıyoruz.Bu yaşadıklarımız, temizlik konusunda belki ileride çoluk çocuğumuza anlatacağımız en ibretlik hatıralar olacak.

Tüm insanlık büyük bir sınav veriyor ve aldığı tedbirler, hayatında uyguladığı temizlik kriterleri yüksek toplumlar, koronavirüs salgınından kurtulmaya başlamış gibi bir izlenim var.

Ülkemizde de hem vaka sayısı hem de bu illetten hayatını kaybedenlerin sayısı oldukça azaldı.Bu bayram, evimizde kalarak geçireceğimiz süre, bundan sonrası için çok önemli. 

Ne kadar stabil kalırsak, o kadar çabuk bu illetten kurtulacağız inşallah.Tedbirleri elden bırakmadan, evden çıkmadan geçireceğimiz bayramınızı tebrik ediyor, hayat eve sığar diyorum.

YORUM EKLE

banner195