Title of a News Article

500 bin kişi işsiz kalacak!..

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bakanlıkta bir araya gelen taşeron firmaları sorunlarını dile getirdi.

500 bin kişi işsiz kalacak!..
banner206
 Bakan Fakıbaba ile görüşen taşeron firmaları Bu düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi ile Türkiye genelinde birçok firmanın büyük zarara uğrayacağını belirttiler. Devlet tarafından artık yapılamayacak olan ihalelere ve bu düzenleme için şirketlere herhangi bir geçiş zamanı verilmesinden şikâyet ettiler.

ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt bizzat Bakan Fakıbaba'yla görüşerek bu duruma bir an önce önlem alınmassa firmaların iflası bir yana Urfa'da 6000 kişi işsiz kalacağını belirtti. Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ise ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt ve firma yetkililerine yaptığı açıklama da şunları kaydetti, "Bu konunun üstünde duracağım, gerek Cumhurbaşkanımız gerekse Başbakanımız ve bakanlarımızla bu konuyu görüşeceğiz ve üstünde duracağız" dedi.

Aynı zaman da Ankara'da TBMM'de bir araya gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Kemalettin Yılmaztekin ve firma yetkilileri gündemde olan taşeron konusunu ele aldılar. ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, Mehmet Akyürek ve Kemalettin Yılmaztekin'eATO'nun verilerine göre Türkiye'de 500 bin Urfa'da ise 6000 bin kişinin işsiz kalacağını belirtti. Milletvekilleri de bu konunun takipçisi olacağını ve gerekli mercilere sorunları aktaracağını bildirdi.

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de gündem de olan Taşeron dan kadroluya geçilmesinin üzerine binlerce kişinin işsiz kalacağından dolayı Faruk Çelik'te bu durumu yakından takip ediyor.

ATO: Taşerona Kadro Verilirse 500 Bin Kişi İşsiz Kalacak Ankara Ticaret Odası tarafından taşerona kadro konusunda açıklama yapıldı. Açıklamada taşeron işçilere özel sözleşmeli statüde kadro verilmesi durumunda 500 bin kişinin işsiz kalacağı ifade edildi. Ankara Ticaret Odası (ATO) taşerona kadro açıklaması yaptı. Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan çalışma neticesinde yapılan açıklamada, taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsüne alınması durumunda şirketlerin sosyal ve ekonomik olarak göreceği zararlar ifade edildi. 500 bin kişinin işsiz kalabileceği uyarısı yapıldı.ATO tarafından yapılan çalışmada, taşerona kadro verildiğinde hizmet alımına yönelik faaliyet gösteren 17 bin şirketin zarar göreceği ifade edildi. Bu şirketlerin ortakları, çalışanları ve ailelerinin toplam 357 bin kişiye ulaştığı kaydedildi. Bu sektörden geçimini sağlayan kişilerin göreceği zarara değinildi.Yapılan açıklamadan, taşeron işçilere kadro verilmesi durumunda özel sektörde yer alan tedarikçi, sermaye, danışmanlık hizmeti gibi şirketlerin ticari yaşamının sonlanacağı belirtildi. Böyle bir durumda da en iyimser tahmin olarak 500 bin kişinin işsiz kalacağı vurgulandı.ATO’nun yaptığı açıklamada ayrıca tüm taşeronların kadroya alınmayacağı, bunun sosyal barışı olumsuz etkileyeceği gibi bir dizi olası sorunlar göz önüne kondu. ATO, yayınladığı açıklamada işverenlerin mağdur edilmemesi için öncelikle firmalara farklı alanlara geçiş için fırsat tanınması gibi önerilerde bulundu. 



Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195