Title of a News Article

Noterlerde yeni dönem….

Noterlerde yeni dönem….
banner206

Adalet Bakanı Gül: Nöbetçi noterlik uygulamasını 6 Nisan 2019 tarihi itibariyle başlatıyoruz.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, nöbetçi noterlik uygulamasını 6 Nisan itibarıyla başlatacaklarını bildirdi.

Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen "Nöbetçi Noterlik ve Konsolosluklarımızda Yapılan Noterlik İşlemlerinden Ülkemizde Örnek Alınması Tanıtım Toplantısı"nda konuştu.

Vatandaşların noterlik hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak bir uygulamanın tanıtımını gerçekleştireceklerini belirten Gül, "Nöbetçi noterlik uygulamasını 6 Nisan itibariyle başlatıyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.

Gül, noterlik hizmetlerinin geliştirilmesi hedefine her zaman destek olan Türkiye Noterler Birliğine teşekkür ederek, bu işbirliği zemini korunduğu sürece hem noterlik hizmetlerine hem de adalet sistemine erişimi kolaylaştırmaya devam edeceklerine yürekten inandığını söyledi.

Noterliğin bir kamu hizmeti olarak adalet sisteminin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Gül, hukuki işlemlerin belgelendirilmesi ve bu işlemlere dair belgelerin düzenli bir şekilde saklanması görevinin noterlere ait olduğunu anımsattı.

Gül, noterliğin bu fonksiyonunun ihtilafların yargıya intikal etmeden çözümlenmesini, yargıya intikal edenlerin ise daha kolay sonuçlanmasını sağladığına işaret ederek, "Deyim yerindeyse noterlerimiz bir anlamda 'koruyucu hekimlik' görevini ifa etmektedirler. Tarafsız, bağımsız ve mesleki yetkinliği güçlü bir noterlik sistemi, hukuki hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde sunulmasını sağlamaktadır. İhtilafları azaltarak, hukuki güvenliğin tesisinde yardımcı olan çok önemli bir müessesedir." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195