Title of a News Article

Urfa'da büyük yürüyüş...

ŞANLIURFA'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında Abide Kavşağında toplanan protokol üyeleri ile 7 bölgeden gelen halk oyunları ekipleri, vatandaşlarla birlikte dev Türk bayrağı eşliğinde sloganlar ve tekbirler getirip, mehteran takımıyla birlikte Topçu Meydanı'na yürüdü.

Nevali Oteli yanından başlayan yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Halil Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, 20'inci Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve binlerce kişi katıldı.

Kurtuluş günü olan 11 Nisan'ın Şanlıurfa için zafer ve gurur günü olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna "Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılını kutlamanın onur ve gurunu yaşıyoruz. Şanlıurfalılar vatan için canlarını feda etmişler. Burada canlı ve kanları pahasına mücadele veren tüm şehitlerimizi ve rahmetli olan tüm gazilerimizi yad ediyorum. Bugünde bu kutsal toprakları farklı bir noktaya taşımaya planlayanlara da Şanlıurfalılar yine aynı şekilde müsaade etmemiştir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, 11 Nisan'ın Şanlıurfa'da yaşayan Türk, Kürt ve Arap topluluklarının birlik içerisinde bu kutsal toprakları kanlarıyla elde ettikleri ifade etti.

Konuşmalarının ardından 7 farklı bölgenin folklor ekipleri halk gösterisi yaptı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 13:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Editor
Editor - 7 yıl Önce

Editor bu yuruyus kurtulus degil polis bayrami kutlamasi

SIRADAKİ HABER

banner195