Title of a News Article

Başkan Ekinci; ‘Bu duruş düşmana korku, dosta güven vermiştir’

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dün akşam askeri birlikler içerisindeki Paralel yapılanma tarafından darbe girişimleri operasyonlarına yönelik demokrasi mücadelesini vatandaşlarıyla sırt sırta vererek sonuna kadar devam ettiriyor.

Başkan Ekinci; ‘Bu duruş düşmana korku, dosta güven vermiştir’
banner206

Fetö mensuplarının askeri yapılanma içerisindeki korsan darbe duyuruları, dün akşam ilerleyen saatlerde açığa çıkmayla beraber, AK Parti hükümetinin vatandaşları sokağa sahip çıkma duyurusuyla birlikte tüm yurt genelinde 78 milyon insan kenetlenerek vatan hainlerine karşı göğüs gerdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’de, dün akşam yaşanan bu olaylarla birlikte hiçbir şekilde sokaktan ayrılmayıp vatandaşlarla birlikte omuz omuza demokrasi mücadelesi verdi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla belediyeye ait tüm iş makineleri, Askeri birliklerin bulunduğu kapı girişlerine konuşlandırılıp, askeri zırhlı araçların dışarı çıkması engellenmiş oldu.

Başkan Ekinci yine, kentin çeşitli yerlerinde toplanan ve demokrasi mücadelesine destek veren vatandaşlara gece saatlerinde su ikramında, gündüz saatlerde ise kumanya ikramında bulundu.

AK Parti Şanlıurfa İl binası önünde binlerce kişi ile sabaha kadar dik duruşlarını ve demokrasi mücadelesini sürdüren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gün içerisinde de hiçbir tehlikeden kaçınmayıp birçok bölgede incelemelerini ve gezilerini sürdürdü. 20. Zırhlı Tugay’ı önünde konuşlanan Eyyübiye Belediyesi iş makinelerinin yanına giderek burada bekleyişlerini sürdüren binlerce vatandaşla kucaklaşan Başkan Ekinci, Türk Bayrağı’nı bağrına bastı. 3 kez öpüp başına koyduğu Türk Bayrağı’nı boynuna alan Başkan Ekinci, burada siyasi görüşü ne olursa olsun, her kesimden tam destek aldı.

Binlerce kişi ile 20. Zırhlı Tugay önünde demokrasi mücadelesine destek veren Başkan Ekinci, uzun bir süre burada vatandaşlarla birlikte oldu. Ardından AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığına tekrar geçiş yaptı.

Burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci şunları söyledi;

“Rabbim, Mevlam bu millete diz çöktürmesin. Gerek Urfa’da, gerek Türkiye’nin değişik yerlerinde milletin gösterdiği bu duruş düşmana korku, dosta güven vermiştir. Geceden bu yana burada bulunan siz çok değerli hemşerilerimiz, gerek burada gerek Rabi Meydanı’nda, gerek Valiliğin önünde, gerek tugayın önünde hakikaten bir destan yazdınız ve bu destan sonucunda inşallah Urfa’da, kazasız belasız bir bile inşallah atlatılıyor. Çevremizi ve yakınlarımızı arayalım, buraya davet edelim ve liderimiz, önderimiz Recep Tayyip Erdoğan ne zaman artık normale dönebilirsiniz derse o zaman evlerimize dönelim. O demeyene kadar biz burada durmaya devam edeceğiz.”

 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195