Title of a News Article

Esad'dan flaş açıklama

Esad'dan flaş açıklama
banner206
 Devlet televiyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesindeki krizin çözümü için, diyaloğa hazır olduklarını söyledi. Görevi bırakmasının şart koşulduğu çözüm önerilerine ise Esad, bir kez daha kapıları kapattı.

"İÇ SAVAŞI BİTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ SİYASİ DİYALOĞU DESTEKLERİZ"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad devlet televizyonunda katıldığı programda konuştu. Konuşmasında "Kötü bir dönemden geçiyoruz ve uzlaşmacı bir çözüm görünmüyor" diyen Esad, "Etkileri sınırlı olsa bile iç savaşı bitirmek için her türlü siyasi diyaloğu destekleriz. Ancak terörle mücadele temeli olmayan her türlü girişim boş ve anlamsız alacaktır" dedi.


Şimdiye kadar, terörle mücadele ifadesini
 IŞİD ve muhalif silahlı gruplar için kullanan Esad, ülkesindeki muhalif gruplara desteğin arttığını söyleyerek, bu amaçla Suriye'nin bazı bölgelerine doğrudan müdahale edildiğini belirtti. Ülke adı ise vermedi.MUHALİFLERİNE DESTEĞİN ARTTIĞINI SÖYLEDİ, ÜLKE ADI VERMEDİ

BAZI BÖLGELERDEN ÇEKİLMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Konuşmasında, "Ordu halkı koruyacak kapasitede. Ancak insan gücü açığımız var" diyen Esad, stratejik öneme sahip bölgeleri korumak için bazı bölgelerden çekilmeleri gerektiğini anlattı.

"İRAN UZMANLARLA, HİZBULLAH ASKERLERİYLE DESTEK VERİYOR"

Beşar Esad, iç savaşta en büyük destekçilerinden biri olan İran'ın katkısının uzmanlarla sınırlı oldunu kaydetti. 'Lübnan Direnişi' diye bahsettiği Hizbullah'ınsa sahada askerleriyle birlikte savaştığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195