Title of a News Article

Urfa hep birlikte 'evet' diyor

.

Urfa hep birlikte 'evet' diyor
banner206

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için Şanlıurfa'da ilk 'Evet Bürosu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Türkiye, 16 Nisan'da 'evet' diyerek yeni bir sayfa açacaktır" dedi.

Şanlıurfa'da Erdemliler Hareketi tarafından Karaköprü Şenevler Mahallesinde 16 Nisan Halk Oylaması için 'Evet Bürosu' açıldı. Büronun açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İl Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büronun açılışında ilk olarak vatandaşlarla selamlaşarak sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi, Erdemliler Hareketinin duyarlılığından dolayı büronun açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından tüm katılımcılara seslenen Başkan Nihat Çiftçi, "Erdemliler hareketi adına yakıştığı gibi son derece erdemli bir duruş sergilemiştir. 16 Nisan'daki halk oylaması daha da aydınlık günler ve yarınlara daha da hızlı koşan bir Türkiye içindir. Güzel ülkemizin her alanda gelişerek daha da etkin olması için 16 Nisan çok önemli bir tarihtir" dedi.

Bakanlara yönelik Avrupa ülkelerindeki tutumu eleştirerek konuşmasına devam eden Başkan Nihat Çiftçi, "Yurdumuzda mevcut gelişmelere hep birlikte tanıklık ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren halk oylamasına 16 Nisan tarihinde gidiyoruz. Fakat dış ülkeler tarafından Avrupa'da ülkemizin bakanlarının nasıl bir muameleyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Yeri geldi mi insan hakları, demokrasi ve propaganda özgürlüğü  deniyor. Oysa ki oradaki çalışmalar sadece Türkiye sınırlarını ilgilendiren, anayasal düzenlemesi ile ilgili uluslararası bir zeminde hukuksal olan bir çalışmadan ibaret. Eğer bir ülkenin sadece ve sadece kendi korkuları varsa ve kendisi diğer ülkenin gelişmesini engelliyorsa o ülkelerde insan hakları, diploması ve hukuktan bahsedilemez" diye konuştu.

Başkan Çiftçi ve diğer konuşmacıların değerlendirmesinin ardından vatandaşların da yoğun katılımı ile büronun açılışı gerçekleştirildi.

Programda Erdemliler Hareketi adına tüm katılımcılara teşekkür eden Erkan Sözen, Türkiye'nin 16 Nisan halk oylamasının ardından daha büyük bir ivmeyle bölgesinde ve dünyada gelişen bir ülke olacağından emin olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195