Title of a News Article

Şok İddia...

.

Şok İddia...
banner206
 Irak Başbakanı Yardımcısı, geçen ay Bağdat Havalimanı’na inişine izin verilen Rus kargo uçağının IŞİD'e silah taşıdığını açıkladı.

 

Irak Başbakanı Yardımcısı Baha El Araci, medyaya yaptığı açıklamada, “Rus kargo uçağının Kürdistan Bölgesi'ne değil, IŞİD'e silah ve mühimmat taşıdığını” belirtti.

 

Baha Araci, “Kargo uçağının havalimanından ayrılmasına izin verdiği için havalimanının üst düzey bir yetkilisi hakkında soruşturma açıldı” dedi. 

 

Başbakan Yardımcısı, sözkonusu uçağın, IŞİD'e silah taşıyan ilk uçak olmadığını söyledi.

 

Irak yönetimi, geçtiğimiz hafta 40 tondan fazla silahın illegal yollarla ülkeye sokma teşebbüsünün engellendiğini açıklamıştı.

 

Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’a inişine, Irak Sivil Havacılık İdaresi’nin iznine rağmen kontrol kulesi memurları tarafından izin verilmeyen ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen 40 ton silahı taşıyan Rus kargo uçağı, 31 Ekim akşamı Bağdat Uluslararası Havalimanı’na iniş yapmıştı.

 

 

Öte yandan, Baha El Araci, Kürdistan Bölgesi'nin petorlünün bütün Irak'a ait olduğunu ifade ederek, “Kürdistan Bölgesi tehlike içinde olduğu için Irak'ın bir parçası olarak kalmayı kabul etti. Bu nedenle Bağdat'la anlaşmayı kabul etti” şeklinde konuştu.

 

Basra'nın petrolünün ise sadece o ile ait olduğunu söyleyen El Araci, Erbil – Bağdat arasında yapılan anlaşmanın, 2015 bütçe yasa tasarısına gireceğini ifade etti. Rudawtvnet

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195