Title of a News Article

Başkan Çiftçi, referandum için seslendi

.

Başkan Çiftçi, referandum için seslendi
banner206

Anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulu'ndaki birinci tur görüşmelerini katıldığı AK Parti Hilvan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, referandum için tüm AK Parti kadrolarına seslenerek partilileri daha da yoğun çalışmaya davet etti.

Anayasa değişikliği teklifinin Meclis Genel Kurulu'ndaki birinci tur görüşmeleri tamamlandı. Anayasa Değişikliği oylamasında 18 madde kabul edilirken, halk oylamasını içeren referandumun ise Nisan ayının ilk günlerinde yapılması planlanıyor.

Başkent Ankara'daki gelişmeleri yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, katıldığı AK Parti Hilvan İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yeni anayasayı halka tam anlamıyla anlatmak ve yeni Türkiye yolunda yine hep birlikte yürümek için tüm AK Parti kadrolarını sahaya çağırdı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ÜST DÜZEY BİR PERFORMANS SERGİLEYECEĞİM

Başkan Çiftçi, Hilvan'daki toplantıda yaptığı konuşmasında, "Yakın bir zamanda referanduma gidiyoruz ve inşallah Allah'ın izniyle başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu seçimde de kendi performansım adına Büyükşehir Belediyesi seçimi gibi üst düzey bir performans sergileyeceğim. Çünkü eğer davama inanıyorsam, kaçak güreşmenin anlamı yok. Tamamıyla hepimiz alanda seferber olacağız. Tüm bunların yanı sıra Anayasa değişikliğini teşkilat olarak doğru bilmeliyiz. Biz doğru bilmezsek halk doğru bilemez" dedi.

Yeni Anayasa ile birlikte geçmiş yıllarda yaşanan hükümet ile cumhurbaşkanlığı arasındaki benzeri krizlerin yaşanmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Yeni anayasa iki başlılığı ortadan kaldırıyor. Millet kimi seçiyorsa başta o olacak, bu kadar basit. Başta o olacak ve kadrosunu o kuracak. İstikrar olacak. Bu ülke yargı darbesi de yaşadı, askeri darbe de yaşadı, bürokratik darbe de yaşadı. Ülkemize birliktelik lazım ve Allah'ın izni ile hep birlikte yeni Türkiye yolunda yürüyoruz. Tüm bunları halkımıza anlatmak için alanlarda görev başında olacağız" diye konuştu.

 

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR, PERFORMANS SIRALAMASINDA DİĞER İLLERE FARK ATTI

Konuşmasında Türkiye genelinde yapılan anket sonuçlarına da değinen Başkan Çiftçi, yüzde 74.2 performans raporu ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin birçok ile fark attığını söyledi.

Başarının temelinde çalışan Büyükşehir kadrolarının yer aldığının altını çizen Başkan Çiftçi, "Büyükşehir noktasında genel merkezimizin bir açıklaması oldu. Birlik ve beraberlik içinde çalışan arkadaşlarımız, siyasi kadromuz, karar meclisimiz, milletvekillerimiz, bakanımız, il başkanımız, hepimizin birlikteliğinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yüzde 74.2'lik oranla Türkiye genelinde 2. sıraya oturmuştur. Bu güzel bir gelişme. Ben istiyorum ki 1. sıraya yerleşelim. Çünkü bize inanan halk, bizi bunun için buralara taşımış. İnşallah daha da güzel olacak. Ben bu toprakları seviyorum. Madem bu topraklar bizi yetiştirdi, o zaman bu topraklara borçluyuz. Bu emanet bize verilmişse bunu en layıkıyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi'nin konuşmasının ardından Danışma Meclisi Toplantısına geçildi. Toplantıda Hilvan ilçesinin geleceği ile ilgili yapılacak projeler hakkında görüşler alındı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195