Title of a News Article

Bu haber herkesi ilgilendiriyor

Bu haber herkesi ilgilendiriyor
banner206
 

Emine Erdoğan, "Ülkemizdeki yüzde 53 sezaryen oranını, Fransa'daki yüzde 20, Hollanda'daki yüzde 15'ler seviyesine indirmek için büyük bir seferberlik başlatmalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütünün yüzde 15 olarak açıkladığı makul sezaryen oranının, Türkiye'de yüzde 53'e yükseldiğini belirterek, "Ülkemizdeki yüzde 53 sezaryen oranını, Fransa'daki yüzde 20, Hollanda'daki yüzde 15'ler seviyesine indirmek için büyük bir seferberlik başlatmalıyız" dedi.

Emine Erdoğan, Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen "Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler" konulu sempozyuma katıldı. Burada konuşan Erdoğan, son yıllarda, dünyada birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de sezaryen oranlarının hızla arttığına dikkati çekerek, Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesini konuyu büyük bir hassasiyetle takip ettiği için tebrik etti. Doğumevlerinin çoğu insanın hayata gözlerini açtığı özel mekanlar olduğunu dile getiren Erdoğan, burada yaşananları annelerin hayatları boyunca unutmadıklarını söyledi.

milliyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195