Title of a News Article

Eyyübiye Hastanesi hizmete açıldı

Eyyübiye Hastanesi hizmete açıldı
banner206

HABER-FOTO: ALİ UZUN

Şanlıurfa’nın en büyük hastanesi olarak kapılarını hizmete açan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eyyübiye Hastanesi), bugün ilk hasta kabullerini yaptı. Yaklaşık 2.5 yıl önce Bakan Faruk Çelik tarafından temeli atılan 850 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesine ilk taşınan Çocuk Hastanesi oldu.. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, incelemelerde bulunduğu bu devasa hastanede, sağlık açısından Şanlıurfa’nın çok büyük bir yatırıma sahip olduğunu söyledi. Şanlıurfalılar eski çocuk hastanesinin de hizmete devam etmesini istediler. 

İlk olarak Şanlıurfa  İl Halk Sağlığı  Müdürlüğünü ziyarette bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Dr. Mehmet Yaşar Şimşek ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Ardından buradan hareket edilerek Eyyübiye İlçesinde yeni yapılan 800 yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidildi. Burada hastane yöneticileri tarafından karşılanan Vekil Kaçar, hizmete açılan çocuk, kadın doğum ve acil servislerini gezdi. Hasta ve hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen Kaçar, burada hasta yakınlarından takdir aldı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cihan Erkmen,  Çocuk hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek’te vekil Kaçar’a eşlik etti.


(Böylesi güzel bir hastane kendilerine kazandırdıkları için Bakan Faruk Çelik başta olmak üzere Milletvekili  Mahmut Kaçar’a ve diğer Milletvekillerine teşekkürlerini ileten hasta ve hasta yakınları, gördükleri hizmetlerden dolayı sağlık çalışanlarına da memnuniyetlerini dile getirdiler.)



(Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Dr. Cihan Erkem, Milletvekili Kaçar'a Hastane hakkında bilgi verdi)

Yaklaşık 2 saat süren hastane ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar; “Bugün Şanlıurfa için sağlık açısından önemli ve tarihi bir gün. Şanlıurfa’nın en büyük yatırımını bugün itibariyle hizmete almış bulunmaktayız. Şanlıurfa’da kurulu bulunan en büyük hastane şuan da burası, 800 yataklı, modern, yeni doğan üniteleri ile kadın doğum, yetişkin üniteleri ile güzel bir hastane. Şanlıurfa’nın da Türkiye’de en fazla nüfus oranının olması itibariyle özellikle kadın doğum ve çocukta son yıllarda ciddi problemler yaşadığımız bir il. Bugün itibariyle çocuk hastalarımızı, önümüzdeki hafta itibariyle de kadın doğum hastalarımızı almak suretiyle bu hastaları alarak bölgede önemli bir rahatlama sağlanacak. Eksiklikler var, onları hızlı bir şekilde ekipler tamamlıyor sağlık birimlerimiz bu konuda seferber olmuş durumdalar. Bu hafta içerisinde kurum başkanımız Ankara’dan bütün teknik ekibiyle Şanlıurfa’mıza ziyarette bulunacaklar. Bu hastanemizin aktif bir şekilde kullanılması, boşaltılan çocuk hastanesi ve kadın doğum hastanesinin yerleri konusunda ne şekilde kullanılacağı hakkında sağlık bakanlığımız bir karar verecek. İnşallah oralardaki yapılacak olan düzenlemelerle Şanlıurfa, sağlık alt yapısı noktasında son yıllarda yaşadıkları problemleri geride bırakmış olacaktır. Hastalarımızı ve hasta yakınlarımızı ziyaret ettik, kendileri böylesi fiziki ve nitelikli bir ortamda sağlık konusunda hizmet aldıklarından dolayı memnuniyetlerini ilettiler. Ben bu hastanenin yapımında emeği geçen Sağlık Bakanımıza, Bakanımıza, Milletvekillerimize, alt yapısı noktasında sağlık yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni hastanemizin Şanlıurfa’mıza ve bölgemize hayırlı hizmetler getirmesini diliyorum.” Dedi.


Ağustos ayı içerisinde bütün atamalar yapılacak

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hekim ve personel konusundaki eksiklikleri hakkında da bilgi veren Vekil Kaçar şunları söyledi;

 “Kentin en büyük hastanesi ve en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi sağlık personeli ihtiyacı, bu hafta içerisinde kurum başkanımız Şanlıurfa’ya gelecek. Kendileriyle tekrar ayrıntılı bir şekilde değerlendirme imkanı olacak. İnşallah ilk mecburi hizmette, iki ayda bir mecburi kuralları atanıyor. Ağustos ayı içerisindeki mecburi hizmette Şanlıurfa’nın ihtiyaç duyduğu bütün branşlardaki atamalar yapılacak. Şanlıurfalıların bu konuda müsterih olmalarını özellikle ifade etmek istiyorum”


 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 13:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Leyla
Leyla - 7 yıl Önce

Bilgi işlem de çalışmak istiyorum hastanenizde lütfen ilgilenir misiniz ¿

SIRADAKİ HABER

banner195