Title of a News Article

Başak'tan açıklama geldi

Başak'tan açıklama geldi
banner206

Türkiye Milletvekilleri Birliği Genel Başkanı Ramazan Başak, “Türkiye’nin böyle önemli bir seçimi huzur içinde gerçekleştirmesi çok önemliydi. İlk defa halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanlığı sürecini başarıyla tamamladık. Kazanan demokrasi oldu” dedi.

Türkiye Milletvekillileri Genel Başkanı Ramazan Başak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile seçilmesi eski bir tabunun yıkılmasıdır. Bu durum Türkiye’nin olgunlaşan demokrasisinin önemli bir işareti olarak görülmeli değerlendirilmelidir. Demokrasi şöleni olarak adlandırdığımız bu seçimlerin öncelikle huzur ortamı içerisinde gerçekleşmesinden mutluluk duymaktayız, Türkiye’nin böyle önemli bir seçimi huzur içinde gerçekleştirmesi çok önemliydi. İlk defa halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanlığı sürecini başarıyla tamamladık. Kazanan demokrasi oldu” dedi.

Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde hızlı ve emin adımlarla yol kat ettiğini belirten başak “Hak ve özgürlükler mücadelesi, demokrasi kültürümüzün ve siyasi kazanımlarımızın temeli olmuştur. Bu seyirde önemli bir milat olan cumhurbaşkanlığı seçimi de yeni Türkiye’nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır.”diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195