Title of a News Article

Başkan Çiftçi'den önemli açıklamalar...

Başkan Çiftçi'den önemli açıklamalar...
banner206

31 Mart günü yapılan yerel seçimler sonucunda Karaköprü Belediye Başkanı olan Av. Nihat Çiftçi, devraldığı belediyenin borcunu açıkladı. Karaköprü Belediyesi'nin eski başkanlarından birisi olan Çiftçi, burayı bıraktığı gibi bulmadığını, yarım Milyar TL'ye yakın bir borcu olduğunu ve seçim sürecinde işe alınan kişilerin ise işten çıkarıldığını söyledi. 

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yeni bir dönem başlıyor.

Geçtiğimiz perşembe günü mazbatasını alarak resmen Karaköprü Belediye Başkanı olan Av. Nihat Çiftçi, bugün basın karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Devraldığı belediye açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi merak edilen tüm soruları yanıtladı.

Karaköprü Belediyesi'ni devralırken kimsenin devretmediği, sade bir çiçekle devraldığını sözlerinde vurgulayarak dert yanan Çiftçi, belediyenin 431 milyon borcu olduğunu ve her 15 milyon TL zararda olduğunu söyledi.

Mazbata sonrası belediyede bir sonraki gün ilk toplantısını gerçekleştiren Karaköprü Belediye Başkanı bir rapor hazırlayarak basın karşısına geçti ve belediyenin tüm gelir gider tablosunu kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Çiftçi'nin açıklamalarından satır başları...

YARIM MİLYARA YAKIN BORÇ VAR, GELİR GİDERİ KARŞILAMIYOR!

"Karaköprü Belediyemizin şuan da üçüncü şahıslara olan borcu kredileri dahil olmak üzere toplam 431 milyon 531 Bin TL borçlarımız var. Bizim aylık gelir gider tablosuna baktığımızda Karaköprü Belediyemiz yapılan son işlemlerle eski 15 milyon 310 Bin 861 TL açık veriyor bu kurum. Aylık gider gelirden daha fazla. Bizim mülkiyetimizde olan makina sayımız 117 adet. Bu makineler iş makineleri de temizlik makineleri de var. Buna ilaveten de 71 adet araç kiralama yapılmış. 

49 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ

Kurumumuz da toplam çalışan sayısı 1110 kişiden ibaret. Bunun kadrolu olarak işçi ve memur sayısı 159, diğer kalanlarda şirkette çalışan belediye işçileri. Genelde istihdam noktasında Karaköprü'de yüksek bir istihdam var. Buradaki dengeye baktığımızda normalde 450 dengesiyle bunun bitmesi gerekiyor. Çünkü belediyeler bütçenin yüzde 30'unu geçmemeli, geçerse bütçeleri sarsılır, yatırım yapamaz. Son olarak yapılan zammı da tabiki incelemeye alıyoruz. Yüzde yüz gibi zam yapıldı. Biz çalışan arkadaşlarımızın yanındayız. Biz çalışanlarımızı bilmeyiz tanımayız, onlarla alıp veremediğimiz birşey yok.

Seçim döneminde yaklaşık 149 kişinin alındığı söz konusu. Bugün itibariyle 49 kişinin işine son verildi. 100 kişinin de incelemesi devam ediliyor. Biz bu personellerle kalkıp kurumuzu zarara uğratamayız. Ben bu yapıdayım, benim için kamu her zaman en üst yapıdadır. Toplumun yararı, kamunun yararı herşeyin üstündedir. Bu alınmış kişiler kim olursa olsun kurumu zarara uğratıyorsa, ne olursa olsun Karaköprü bu sorumluluğu yetkiyi bana verdi, bunu yapmak zorundayım. 

KARAKÖPRÜ BIRAKTIĞIM GİBİ DEĞİL!

Karaköprü Belediyesi'nin eski başkanlarından birisi olan Çiftçi, burayı bıraktığı gibi bulamadığını ifade etti.

"Karaköprü bıraktığımız gibi zannediyordum. Meğerse bıraktığım gibi değil. Sıfır borçla, kasası o dönem 2015 yılında 16 milyon TL ile bıraktığım Karaköprü, personel dengesi de yüzde 16 noktalarında olan bir kurumdan bugün eksi 15 milyon TL her ay açık veren bir kurum ve önünde ödemesi gereken 431 milyon TL borcu olan bir kurumla karşı karşıyayız. Ben tablonun bu kadar vahim olacağını tahmin etmiyordum doğrusu."

KARAKÖPRÜLÜLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Var olan borçlardan dolayı hemen hizmete başlayamayacaklarını dile getiren Başkan Çiftçi, Karaköprü Halkından özür dileyerek, 'Karaköprülülere sabretmelerini, çünkü biz hemen sahaya ineceğimizi söyledik ama böyle bir kara tablo görünce önce bu tabloyu yöneteceğimizi, sonra denk bir bütçe haline getireceğimizi, sonra gideri azaltıp geliri arttıracağımızı sonra aradaki farkı halkımıza hizmet olarak yapacağız. Hızlı bir şekilde bu tabloyu toparlayacağız. Benim tahminine göre, bu yaz toparlamamız olur sonbaharda ancak hizmete başlayabileceğimizi, bu konuyu da öngöremediğim için tüm Karaköprülülerden özür diliyorum. Çünkü seçtiler haklılar, bekliyorlar. Yapabileceklerimizi onlara taahhüt ettik, ama 5 yıllık taahhüdü merak etmesinler. Er yada geç bu tabloyu düzene çıkaracağız başka çare yok. Bu kadar kararlıyım.' dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2024, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195