Title of a News Article

Çelik: Teröre geçit vermeyeceğiz

.

Çelik: Teröre geçit vermeyeceğiz
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bütün genç, kadın, erkek, yaşlı herkes bilsin teröre bu coğrafyada geçit vermeyeceğiz” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum için seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bugün Cumhuriyet Sosyal Tesisleri’nde gençlerle buluştu. AK Partili Gençlik Kolları Teşkilatlarının yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda; Bakan Çelik gençlere tavsiyelerde bulundu. Gençlere nasihat eden Çelik, “Bölgemizde büyük oyunlar oynanıyor, masa başı oyunlar oynanıyor, havadan bombalama oyunu oynanıyor, neticesinde Türkiye i,çin çok iyi şeyler düşünmediklerini istiyorum” dedi.

On binlerce, yüz binlerce gence ulaşmak istediklerini ve aynı zamanda burada fabrikalar kurmak istediklerini vurgulayan Bakan Çelik, “Burayı dünyanın cazibe merkezi yapmak, alt yapıları yapmak ve oluşturmak, her türlü desteği vermek bizim görevimiz. Eğitimle ilgili alt yapıyı çözdük, sağlıkla ilgili alt yapıyı çözdük, bunlar bizim görevimiz ama bunu da yaşayacak buraları üzerinde geleceği inşa eden gençliğin sağlıklı bir gençlik, sağlam bir beyne, sağlam bir bakışa, sağlam bir ufka sahip olması gerekiyor. Birilerinin arkasına takılmış bir gençlik değil, milletin değer yargılarıyla ödünleşen milli ve manevi değerlerine sahip bir gençliğe ihtiyacımız var.  Onun için bu süreçler çok derece önemli hem sosyal açıdan hem de siyasal açıdan” diye ifade etti.

Çelik, sağlıkta yapılan yatırımlara da dikkat çekerek, “Sağlıkla ilgili bakınız her ilçede hastane var,  Ceylanpınar’da yer sorununu çözemedik ama bütün ilçelerde hastaneler yapıldı. Yetmedi merkezde 800 yataklı hastaneyi devreye koyduk şimdi de 1700 yataklı şehir hastanesi yaparak Şanlıurfa’nın 50 yıllık sağlık sorununu çözmek istiyoruz. Siz yaşlanacaksınız sizin çocuklarınız bile hastaneye ihtiyaç görmeyecektir. Öyle bir sağlık yatırımı yapılıyor ki sizin çocuklarınız Allah razı olsun hiçbir sağlık sorunumuz yok.  Hastanelerimiz doktoralarımız yanı başımızda diyecekleri bir alt yapıyı inşallah 2-3 sene içerisinde tüm Türkiye’de tamamlamış oluyoruz” diye kaydetti.

Eğitimde yapılan yatırımlara da değinen Çelik, Şanlıurfa’da son 4 yılda 400 okul yaptıklarını kaydederek, “Bu okullar sayesinde 104 kişilik sınıflar şuanda 25-35 kişilik sınıflara dönmüş durumda. Eğitimin kalitesini yükseltmek için yoğun bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Neden sağlık, neden eğitim, neden sanayi bölgesi diyoruz, organize sanayi bölgeleri için niye çırpınıyoruz neden turizm bölgeleri için çırpınıyoruz? Yabancılar gelecek dövizlerini bırakacak yerli turist gelecek esnafımız şenlenecek. Sanayi bölgemizde teşvikler uyguluyoruz sanayicimiz daha kolay şartlarda Şanlıurfalı gencimize iş versin diye bu uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Allah vermesin sağlık sorunu olduğu zamanda hastaneler yanı başınızda olsun istiyoruz. Eğitimi niye bu kadar yaygınlaştırıyoruz nitelikli gençlik olsun istiyoruz, nitelikli gençlik olur ise geleceğe daha kolay yürürüz diye bu alt yapı yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Şimdi biz böyle bir mücadele verirken bunları hakarete vurgulamak uğratmak isteyenlere, bunları gerçekleşmesini istemeyenler yerimizde saymamızı isteyenler geri gitmemizi isteyenler bilin ki sizin can düşmanınızdır. En baş düşmanınız onlardır, bunu el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Bütün genç, kadın, erkek, yaşlı herkes bilsin teröre bu coğrafyada geçit vermeyeceğiz. Havadan, karadan, denizden neresi olursa olsun enine boyuna milimetrik olarak izleyecek teknolojinin bütün imkânları kullanılacak ve kullanılıyor. Kesinlikle bu milletin huzurunu bozacak buradaki aşı, ekmeği zehir edecek unsurlara kesinlikle geçit verilmeyecek” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195