Title of a News Article

Başsavcı Doğan'dan flaş açıklama

Başsavcı Doğan'dan flaş açıklama
banner206
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, sosyal medya üzerinden terör örgütlerine yönelik paylaşımlar yapan kişilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

PKK, KCK, YPG ve PYD gibi terör örgütleri lehine paylaşımlar yapan 12 kişi gözaltına alınmıştı. Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla kamuoyunu yanlı bilgilendiren bu şahıslarla ilgili yapılan işlemlerin tamamlandığı belirtildi. 

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunarak şunları söyledi;


"Daha önceki açıklamalarımızda belirtildiği üzere sosyal medya hesaplarından terör örgütü propagandası yapanlara yönelik başlatılan çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; Arfin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili sosyal medyada terör örgütlerine destek amaçlı paylaşımlarda bulunan kişilere yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alınmıştır. Bunlardan H.K., M.Ç., P.K., M.L., S.A., S.Y., H.T., Ş.K., A.F. ve Suriye vatandaşı M.H., sevk edildikleri mahkemece PKK, KCK, YPG ve PYD terör örgütlerinin propagandasını yapmak suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderilmiş, A.A. ve M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Sosyal medya hesaplarını terör örgütlerinin amaçlarını meşru gibi göstermek amacıyla kullananlara ve terör örgütlerinin propagandalarını yaparak ülkemizin terörle mücadelesini zafiyete uğratmaya çalışanlarla ilgili soruşturmalar titizlikle yürütülmeye devam edilecektir. Kamuoyuna duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195