Title of a News Article

Binlerce kişi alınacak...

Binlerce kişi alınacak...
banner206

 Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Eylül ayında 'na toplam 16.600 personel alımı yapılacağını belirtmişti. Bakan Gül'ün açıklamalarının ardından hakim ve savcı alımı için duyuru yapıldı. Ancak halen daha diğer alımlar için ilan ya da duyuru yayınlanmadı. 15 bin alımı için başvuru şartları şekilleri şöyle.

Yapılacak alımların büyük bir kısmı  için yapılacak ve CTE içerisinde de en fazla  alımı yapılacak. Bu sebeple adaylar başvuru şartlarının açıklanmasını bekliyor.

Geçtiğimiz yıllara göre değerlendirecek olursak başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gereklidir. Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak, muaf olmak ya da tecilli olmak gibi durumlar kabul ediliyor.

 alımları için en az lise mezunu olma şartı bulunurken 30 yaşını bitirmemiş adayların başvurusu kabul edilmektedir. Başvuru yapacak adayların eğitim durumlarına göre ilgili puan türünden en az 70 ve üzeri almaları gereklidir.

Boy ve kilo endeksi de şartlar arasında bulunuyor. Buna göre adayların boy ile kilolarının arasında en fazla 17 fark bulunmalıdır. Erkek adayların boyu en az 170 cm kadınların ise en az 160 cm olmalıdır. Ayrıca ilanda belirtilen suçlardan mahkumiyet alınmaması gereklidir. Aksi takdirde adayların başvuruları kabul edilmeyecek ve sıralamaya dahi girmeleri mümkün olmayacaktır.

NOT; Başvuru yapacak adaylar için ilan yayınlanır yayınlanmaz sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Belirtilen şartlar önceki alımlardan yeni alımda farklı şartlar olması beklenmemektedir.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 01:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195