Depsaş'ın Urfa'daki faaliyetlerini anlattılar Depsaş'ın Urfa'daki faaliyetlerini anlattılar

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy'un liderliğinde, Karaköprü ilçesine bağlı Kızılburç Mahallesindeki Antepfıstığı bahçelerinde yapılan yerinde tespit çalışmaları sonucunda bulaşık olan ağaçlardan numuneler alındı.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy'un liderliğinde, Karaköprü ilçesine bağlı Kızılburç Mahallesindeki Antepfıstığı bahçelerinde yapılan yerinde tespit çalışmaları sonucunda bulaşık olan ağaçlardan numuneler alındı ve Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi.

Bu gelişmeler üzerine Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy'un yönlendirmesiyle Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. İzzet Acar, İl Müdür Yardımcısı İsmail Şeyhanlı, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mehmet Kızıldemir, Ziraat Mühendisi Zehra Mezreli, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde çalışan Ziraat Mühendisleri Nilüfer Sertkaya ve Reşat Bilen, GAPTEAM'dan Yüksek Ziraat Mühendisi Şahin Merdan ve Ziraat Mühendisi Ufuk Rasgeldi ile birlikte tekrar kontrol sağlandı ve 3 çeşit uygulama başlatıldı.