Title of a News Article

Sınırın sıfır noktasına gittiler

Sınırın sıfır noktasına gittiler
banner206
Sınırın sıfır noktası Akçakale ilçesini ziyaret ederek Türkiye-Suriye sınır hattında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Okunan ezanlar ve gönderdeki bayrak için şehit olmaya hazırız" dedi.

Her gün farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, bugün sınırın sıfır noktası Akçakale ilçesini ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

Bu kapsamda Türkiye-Suriye sınırında Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesini terör örgütlerinden arındırmaya yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, çok sayıda STK Temsilcisi ve vatandaşlar Türkiye-Suriye sınırında destek verdi.

Burada açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, "Allahın izniyle Ordumuz her zaman Zaferlere nail olacaktır" dedi.

Başkan Çiftçi, "Ne Kadar Şehit Verirsek Verelim Vatan İçin Canımız Feda Ve Şehit Olmaya Hazırız"

Zeytin Dalı Harekatında Şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Nihat Çiftçi, "Ne kadar Şehit verirsek verelim vatan için canımız feda ve şehit olmaya hazırız" dedi.

Okunan ezanlar ve göklerde dalgalanan bayrak için şehit olmaya hazır olduklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi,"Tüm Akçakale halkı adına, İlçe Belediye Başkanımız adına, Teşkilatlarımız adına Başkomutanımıza saygılarımızı ve selamlarımız iletiyorum. Ordumuz Zeytin Dalı operasyonu sebebiyle sınırda terör unsurlarını temizlemek ve bu topraklara barış ve huzur getirmenin yanı sıra, bu toprakların gerçek sahibi olan ve şuan ülkemizde misafirlerimiz olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimizin bu harekat ile evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin temel amacı sınırlarında yer alan terör unsurlarını ortadan kaldırmak ve sınırı güvenli hale getirmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, komşusunun topraklarında zerre kadar gözü yoktur. Terör örgütlerinin ve destekleyenlerinin bilmesi gerekiyor ki tarihimiz gösterir ki bu toprakların sahibi bellidir oda yaşayan halkıdır bunun kanıtı canlarını gözlerini kırpmadan bu topraklar uğruna veren dedelerimiz ve atalarımızdır." dedi.

Başkan Çiftçi, "Türkiye Kendine Yakışanı Yaptı"

Suriye'de yaşanan olumsuz gelişmelerle birlikte Türkiye'nin 3 Milyon 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığına vurgu yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Yanı başımızda Telabyad'a yaşayan

Türkmenler, Arap kardeşlerimiz vardır. Kardeşlerimiz şuan ülkemizde misafir olarak ve bunlardan 542 Bin'i Şanlıurfa'da yaşıyor. Suriye'nin sahipleri onlardır ve onların olacaktır. Allahın izniyle gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekatında Peygamber ocağı Hz. Muhammedin'in ordusu her zaman zaferlere nail olacaktır. Harekatta Şanlıurfa olarak bir haftada 2 şehit verdik ve 2 Gazimiz var Gazilerimize Acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum ve bizler ne kadar şehit verirsek verelim Vatan için canımız feda ve bizlerde şehit olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ayhan, "Akçakale'nin Yarısı Şehit Olsa Bile Burada Yaşamaya Devam Edeceğiz"

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise, "İlk aşamada Fırat Kalkanı, ikinci aşamada Zeytin Dalı ile Afrin'de Şanlı Ordumuz mücadeleye devam ediyor. Her iki harekatta şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 6 yıldır savaşın içindeyiz. Afrin operasyonuna halkımız destek veriyor. Allah'ın izni ile Halkımızın yarısı da şehit olsa biz burda kalmaya devam edeceğiz. Bayrağın dimdik ayakta devletimizin bölünmez bütünlüğü için herkes şehit olmaya hazır. Allah'ın izni ile ordumuz zaferler kazanacaktır" dedi.

Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık da "Akçakale halkı olarak burada hazır bekliyoruz. Allah'ın izni ile ordumuz galip gelecektir. Zeytin Dalı operasyonunda şehit olanlara Allahtan rahmet Gazilerimize de acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195