Title of a News Article

Yeni izler okulundan büyük başarı...

Yeni izler okulundan büyük başarı...
banner206
 Dün açıklanan LGS sonuçlarının ardından Şanlıurfa’daki Yeni İzler Okullarında eğitim gören Gazal Nur Akbaş, il birincisi oldu. Birinciliği ile ilgili olarak duygularını paylaşan Gazal Nur, çok mutlu hissettiğini, başarısını okuluna borçlu olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde yüz binlerce gencin heyecanla beklediği Liselere Giriş Sınavının (LGS) sonuçları dün açıklandı. Sonuçların ardından kimileri mutlu olurken, kimileri de hayal kırıklığına uğradı. Çocukların geleceklerinin şekillenmesinde çok önemli yer tutan sınavın ardından başarılı olan öğrencilerin aileleri de büyük mutluluk duyarken, Şanlıurfa’da Yeni İzler Okulları’nın öğrencisi olan Gazal Nur Akbaş, kentteki özel okullar arasında birinci olmayı başardı.

‘ÇALIŞTIKLARIMIN MEYVESİNİ ALMAK GÜZEL’ 
Sonuçların açıklanmasının ardından sadece 2 yanlışı olduğunu öğrenen ve büyük bir başarı elde eden Gazal Nur Akbaş şunları söyledi: “Öncelikle ben okulda bulduğum ortam sayesinde hiçbir şekilde dışarıdan bir destek almadım. Başka bir dershaneye gitmedim. Çünkü okulun bana sağladıkları çok büyüktü. Ve bu ortamdan memnun olduğum için de ortaokulda kazandığım izlenim sonucunda Yeni İzler Lisesine de devam etmek istiyorum. Genel olarak LGS’ye uyumlu kitaplara çalışmalarını tavsiye ederim. Çünkü TEOG’a uyumlu kitaplarla LGS’nin pek bir alakası yoktu. LGS biraz daha mantık ve muhakeme içeren sorular içeriyordu. Gurur verici. Çalıştıklarımın meyvesini almak da güzel bir şey.”

‘HEM KİTLESEL HEM DE BİREYSEL BAŞARI YAKALADIK’ 
Elde edilen birincilikle ilgili olarak konuşan Yeni İzler Okulları Kurucu Müdürü Feridun Korkmaz ise, “Dün LGS açıklandı. Yeni İzler Okulları olarak bizler kitlesel anlamın yanında, bireysel olarak da bir başarıya imza attık. 2. yılımız olmasına rağmen kızımız Gazal Nur Akbaş 8. sınıf öğrencisi LGS’de Şanlıurfa’mızda özel okullar içerisinde il birincisi olmuştur. Ve 90 sorunun olduğu ve daha önce ki yıllarda 17 bin tane birincinin yani 17 bin tane full çıktığı bir sınavda, sadece 3 kişinin full yaptığı Türkiye’de Gazal Nur kızımız 2 yanlış yaparak özel okullar arasında ikinci olmuştur. Bizi çok mutlu etmiştir. Gazal Nur kardeşimiz Yeni İzler Okulları ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 aşamadan oluşmaktadır. Dün açıklama yapıldıktan sonra Gazal Nur dedi ki ‘ben bundan sonra ki okul hayatımda Ankara Fen lisesi değil, İstanbul Fen lisesi değil, Robert Koleji değil, Türkiye’de istediği okula gidebilecek puanı almıştır. Ama ben önümüzdeki yıllarda da kendi hayatımı Yeni İzler Anadolu Lisesinde devam etme kararını vermiş bulunmaktayım.’ Bu anlamda biz bu duygumuzu sizlerle paylaşıyoruz ve Gazal Nur’a ona emek veren ailesine, öğretmenlerine kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'GURURLANDIRAN BİR BAŞARI' 
Yine yakalanan derece ile ilgili olarak okulun yönetim kurulundan yapılan açıklamada da başarının kitlesel olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: “Yeni İzler Okulları olarak 2. yılımızda öğrencilerimizin ve velilerimizin haklı güvenlerini boşa çıkarmayarak bireysel ve kitlesel başarıda zirvede iz bırakmayı başarabildik.  Öğrencimiz Gazal Nur Akbaş 2018 Liselere Giriş Sınavında (LGS) Şanlıurfa’daki özel okullar arasında il birincisi olmuştur. Zorluk derecesi tartışılan bu önemli sınavda aynı zamanda bize güvenen öğrencilerimizle birlikte kitlesel başarıda da zirvedeki yerimizi aldık. Sınava giren öğrencilerimizin %25’i, %1’lik dilim içerisinde yer alarak bizleri gururlandıran bir başarıya imza atmışlardır. Bu başarıda kurumsal kimliğimizi en iyi şekilde temsil eden değerli öğretmenlerimize ve bizlere bu zorlu sınav maratonunda güvenen ve destek veren değerli velilerimize yeni izler okulları yönetim kurulu olarak teşekkürlerimizi sunarız. Birinci olan öğrencimiz Gazal Nur Akbaş bu zorlu sınav maratonunda okul dışında hiçbir destek almadığını ve okuluna güvenerek böyle bir başarıya imza attığını beyan etmiştir.  Öğrencimiz Gazal Nur Akbaş değişen sınav sistemi içerisinde okulumuz sayesinde hiç zorlanmadığını, analiz ve sentez sorularında kolayca yorum yapabildiğini ifade etti. Değişen dünyada Yeni İzler Okulları çağın gerisinde kalmayarak yenilikçi, çağdaş ve emeğe dayalı bir eğitim sistemiyle iz bırakmaya devam edecektir.”

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195