Title of a News Article

ARHAN: URFA, TEŞVİK BAŞKENTİ OLACAK

ARHAN: URFA, TEŞVİK BAŞKENTİ OLACAK
banner206

GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’da, sanayileşme adına atılan adımlar da her geçen gün verim alınmaya devam ediyor. Damak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Arhan, son dönemlerde çıkan olayların Şanlıurfa’ya etki etmediği belirterek daha çok yatırımın sağlandığını söyledi ve kısa bir süre önce Şanlıurfa'ya atanan Vali Güngör Azim Tuna'nın bu konuda çalışmalarından ötürü tebriklerini dile getirdi. 

Yerli ve yabancı firmaların Şanlıurfa’ya bakış açısının hiç değişmediği gibi her geçen gün sanayinin büyüdüğü görülmekte ve yapılan yatırımlar ve hükümetin destek olarak vermiş olduğu teşvik yasası ile binlerce kişi istihdam edilmekte.

Şanlıurfa’nın Ortadoğu’ya açılan bir kapı olduğunu dile getiren Damak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Arhan, yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi;

“Şanlıurfa’nın, sanayi adına iyi noktalara geleceğinden umutluyuz. Hükümetin teşvik desteği ile Şanlıurfa’nın kalkınacağı ve Şanlıurfa, teşvik paketinin başkenti olacaktır. Şanlıurfa’ya yatırım yapan firmaları, son dönemlerde yaşanan hadiselerden etkilenmediği, tam aksine Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlar tüm hızıyla devam etmektedir. Hükümetin 15 Temmuz sürecinden sonra başlatmış olduğu teşvik yasası ile gerek Türkiye de gerekse Avrupa’dan, iş adamlarının Şanlıurfa’ya yatırımları devam etmektedir. Gerek Hükümet gerekse de iş dünyasından Şanlıurfa’ya bakış açışısın farklı olduğu yapılan yatırımlarla bir kez daha gösteriliyor. Yakın bir zaman önce Şanlıurfa’ya atanan Vali Güngör Azim Tuna’nın bu konudaki gayretleri apaçık ortada olduğu gibi, kurmuş olduğu ekiple somut çalışmaların ilk adımlarını en kısa zamanda atacaktır. İş dünyasından birçok ünlü marka ve firmaların Şanlıurfa’ya yatırım yapmaları yönünden Sayın Valimizin gayretlerini görüyor ve duyuyoruz. Bunun karşısında bizlerde umutlu ve mutluyuz. Şanlıurfa’ya yapılacak yatırımlar neticesinde işsizlik oranı azalacak ve Türkiye kalkınacaktır.”


Haber: Osman KAYA

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195