Title of a News Article

Başkan Kaya" Guruluyuz"

Başkan Kaya" Guruluyuz"
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Kaya mesajında şunları ifade etti

100yıl önce ecdadımızın sınırlı imkanlarla vermiş oldukları bağımsızlık mücadelesi her daim minnetle hatırlanacak ve bizlere her daim kılavuzluk edecektir. Kutsalına sadakati ve bağımsızlığa olan tutkusu ile Anadolu’nun her yerinde memleketi için çarpışan vatan evlatlarına ilham kaynağı olan kentimiz için 11 Nisan bir semboldür. Urfa şanlıdır, şan Urfalılarındır. Şehrin her bir köşesine düşmana imanla karşı koyan ecdadımızın nefesi değmiştir. Sokaklarında hala Fransız kurşunlarına göğsünü siper eden kahramanların son şahadetleri yankılanmaktadır. Urfa, vatan savunmasının azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü şanlı bir şehirdir.

Yüzüncü yılında bu zaferin meydanlarda kutlanamaması pek tabii ki keder vericidir. Ancak zafer coşkusu her an içimizde, şehitlerimiz her daim dualarımızdadır. Geçtiğimiz birkaç aydır, malumunuz, oldukça zor günler geçiriyoruz. Dünyayı saran yeni tip Koronavirüs (Covid- 19) yalnızca yerel bağlamda değil ulusal hatta küresel ölçekte sosyo-ekonomik bir felaket yaratmıştır. Milletimiz zor şartlar altında her daim kenetlenebildiğini ve mücadelesini kitlesel olarak sürdürebildiğini tarihsel olarak kanıtlamıştır. Hiç şüphe yoktur ki, bu illet de yüz yıl önceki azim ve kararlılıkla atlatılabilecektir. Milli mücadele bilinci biz Urfalılara dedelerimizden yadigardır.

Bir asır önce, şanlı destanımız tarihe altın harflerle yazılmıştır. Urfalıların bağımsızlık için direnişleri asla unutulmayacak, her zaman hatırlanacaktır. Urfa Mücahedesi hiç şüphesiz ki, dost için gurur, düşman için korku kaynağı olmaya devam edecektir.

Zaferimiz şanımızdır. Tarihin bu şanlı yüzünde şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195