Title of a News Article

Eyüpoğlu'dan flaş açıklama

Eyüpoğlu'dan flaş açıklama
banner206

Pamuğun başkenti Şanlıurfa’da, 11 Ziraat Odası Başkanı ortak açıklamada bulunarak, bu yıl pamuk çiftçisinin zarar görmemesi ve üretime devam edebilmesi için pamuk prim desteklemesinin en az 1.25 TL olması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren 11 Ziraat Odası’nın başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu bir açıklama yaptı.

Fındık ve kuru üzüm çiftçisine verilen desteğin benzerinin pamuk çiftçisine de verilmesi gerektiğinin altını çizen Eyyüpoğlu, piyasanın ihtiyaç duyduğu pamuğu üretebilmek, ekonominin canlanmasına yardımcı olmak için pamuk destek priminin en az 1.25 TL olması gerektiğini söyledi.

Eyyüpoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Türkiye’de pamuk üreticisine en önemli destek öncelikle yerli pamuğun tercih edilmesiyle gerçekleşecektir. Ancak pamuk hasadımızın yaklaştığı şu günlerde ABD’den pamuk yüklü gemiler limanlara gelmeye başladı. Bu durum çiftçimizde pamukta düşük fiyat endişesi yaratmakta ve bir sonraki yıl pamuk ekimi konusunda biz çiftçileri tereddütte düşürmektedir. 60 derece sıcaklıkta sulama yaparak tarlasında çalışan çiftçimizin ürettiği pamuğun değerinin bilinmesi ve emeğine sahip çıkılması ile pamukta da dışa bağımlılıktan kurtulabiliriz. Bu sorunların çözümü için de pamuk prim desteklemesinin en az 1.25 TL olması gerektiği görülmektedir. Pamuk üretiminde herhangi bir sorun yaşanmaması ve çiftçimizin ayakta kalabilmesi için bu kapsamdaCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli başta olmak üzere yetkili tüm kurumların acil önlemler alması gerektiğine inanıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195