Title of a News Article

Şanlıurfa'nın sıralaması belli oldu.

.

Şanlıurfa'nın sıralaması belli oldu.
banner206
 Forbes, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Şanlıurfa yaşanılabilinir kategorisinde geçtiğimiz yıl 61.sırada yer alan Şanlıurfa 6 puan ilerleyerek 55.sırada yer aldı.

Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı. Oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluşuyor: Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik. İşte araştırmanın 2016 yılı için çarpıcı sonuçları...

İstanbul’un ilk sırada yer aldığı araştırmada Türkiye’nin 9. Büyük Kenti olan Şanlıurfa’da ciddi yatırımlar olmasına rağmen Eğitim ve Sağlık alanında çok geride olması dikkat çekti.  Şanlıurfa 55. Sırada yer alırken, ilk üç sırada İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Tekirdağ’ın 4.sırada yer alması dikkat çekiyor.

Peygemberler Diyarı son 3 yıldır 'en yaşanabilir kent' listesinin ilk iki sırasında mutlaka yer almayı başarıyor. GAP'a rağmen işsizlik yüzde 17 gibi korkunç yüksek bir rakamda, nüfus artış hızı yüzde 25, aşırı borçlu, yeşil alan neredeyse yok, hastane sayısı yeterli değil, üniversiteli sayısında Türkiye'nin sonuncusu.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 09:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ömer
Ömer - 8 yıl Önce

En büyük bakan bizim bakan en büyük vekil bizim vekil en büyük başkan bizim başkan oley oley

urfalı
urfalı - 8 yıl Önce

Şanlıurfa da yaşayan 2 milyon insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz baştaki yetkiler

Gerçek urfali
Gerçek urfali - 8 yıl Önce

Eger ki urfada gerçek urfalilar kalsaydı. Memleket daha ilerledi velakin memlekete herkes geldi birde huyuyla suyuyla geldi memleket memleket olmaktan çıktı. Olduk bir köy zihniyeti adamlar son teknoloji kullanıyor ama giyimde hayda değişiklik olmuyor.bu tezatlik soruyorum.

SIRADAKİ HABER

banner195