Title of a News Article

Suruç Narı tescillendi

Suruç Narı tescillendi
banner206

Suruç Belediyesi kendine has kokusu rengi ve tadıyla meşhur Suruç Nar’ının coğrafi işaret tescil belgesini alarak tescilledi.

Coğrafi işaret tescil belgelerini almak için büyük emekler verdiklerini ifade eden Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş Türk Patent ve Marka Kurumu'na geçtiğimiz yıllarda başvurusu yapılan ürünlerden biri olan Nar’ın tescillendiği müjdesini verdi.

İnce kabuğu, mayhoş tadı, kırmızı taneleriyle Suruç Nar’ının dünyanın en iyi Narı olarak gösterildiğini belirten Aktaş “ Suruç Belediyesi olarak ilçemizin geçim kaynakları arasında yer alan Suruç Nar’ı yapmış olduğumuz patent başvusuru ile tescillenerek tezgâhlarda hak ettiği yeri aldığı gibi TESCİLENEN ürünler arasında da hak ettiği yere ulaşmıştır “ dedi.

GAP Eylem Planı'nda Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında Atatürk Barajı 'ndan bölgeye su verilmesinin ardından bölgede nar üretiminde artış sağlandığına dikkat çeken Aktaş “Coğrafi işaret tescil belgesini alarak tescillediğimiz Suruç Nar’ı Milli Tarım Projesi kapsamında "GAP Bölgesinde Bazı Yeni Nar Çeşitlerinin Adaptasyonu ve Yerel Nar Genotiplerinin Üretime Kazandırılması" projesinin de yer alan 23 nar çeşidinden biridir” dedi.

Nar’ın çok önemli meyve olduğuna dikkat çeken Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Kenan Aktaş Suruç Narımızı tescilledik. Narımızın hak ettiği değere ulaşması amacıyla daha önceden çalışmalarına başladığımız ve kurum aşaması devam eden "Suruç Nar Kadın Kooperatifi” ile narın katma değerine değer katıp çok çeşitli tüketim ürünlerini ortaya çıkaracağız. Oluşturacağımız satış pazarıyla ülke ekonomisine katacağız. İstihdam edeceğimiz yüzlerce kadınla iş sahası oluşturup ilçemizden çalışmak için çeşitli illere giden kadın tarım işçilerine de çalışma imkanı sunacağız. Hem ülkemiz ekonomisine hem de ilçemizin tanıtımına katkıda bulunacağız hayırlı uğurlu olsun “ dedi.

Öte yandan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Kenan Aktaş’a teşekkür eden Suruç’lu Nar üreticileri “ilk defa bir ürünümüz tescillendi. Narımızın tescillenmesi bizim için çok önemliydi bundan böyle Pazar alanında daha geniş bir satış yelpazesine sahip olacağız. emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz “ dediler.

Su sıkıntısı nedeniyle 150-200 dekara kadar gerileyen nar üretim alanı, 4 yıl önce suyun gelmesi ve devletin desteğiyle bu yıl 750 dekara kadar çıktı. Yaklaşık 500 ton rekolte beklenen narın kilogramı toptanda 1,70, perakende olarak da 2,5-3 liradan satılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142