Title of a News Article

TOKİ Basın Sitesi yıl sonuna kaldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Şanlıurfa'da gazeteciler için yaptırdığı sitenin teslimi yıl sonuna kalacak.

TOKİ Basın Sitesi yıl sonuna kaldı
banner206
 İbrahim Halil ŞEKER / 20 Şubat 2015 tarihinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi öngörülen ancak yüklenici firmanın ihmali nedeniyle teslim tarihi Haziran 2015’e ertelenen TOKİ Şanlıurfa Gazeteciler Sitesi’nde ne yüklenici firma, ne TOKİ ne de siyasetçiler sözlerini tutamadılar.
Yaklaşık dört yıl önce taleplerin toplantığı ve 21 Haziran 2013 tarihinde inşaatına başlanan Şanlıurfa Gazeteciler Sitesi’nde konut teslim tarihi 20 Şubat 2015 olarak duyurulmuştu. 20 Şubat’ta konutlarını teslim alamayan gazetecilerin tepkisi üzerine konu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e iletilmiş, 7 Haziran seçimleri öncesi Bakan Çelik yaptığı açıklamada yüklenici firma ve TOKİ ile görüştüğünü, aksaklıkların giderileceği sözünü almıştı. Bakan Çelik’in açıklamalarından sonra Şanlıurfa’ya gelen Elektromed Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanı Şanver Kadıoğlu, yüzde beşlik bir işlerinin kaldığını, en fazla 15 günlük çalışmadan sonra siteyi TOKİ’ye teslim edeceğini açıklayarak teslim tarihini 20 Haziran 2015 tarihine ertelemişti.
Temmuz ayının sonlarına gelinmesine rağmen halen siteyi TOKİ’ye teslim edemeyen yüklenici firmanın işten el çektiği ve TOKİ’nin kalan işleri tamamlaması için işleri İLGİN İnşaat’a verdiği bildirildi.
Şanlıurfa’da çeşitli yapım işlerini başarıyla yürüten İLGİN İnşaat’ın, 13 Kasım 2013’te başladığı Şanlıurfa Maşuk bölgesi 3. Etap 1017 konut ve 1 adet cami inşaatını tamamlamak üzere olduğu, devraldığı Gazeteciler Sitesi’ni ise yaklaşık 3 ay sonra tamamlayarak TOKİ’ye teslim edeceği, TOKİ’nin ön kabulünden yaklaşık bir ay sonra ise hak sahiplerine teslimlerin başlayacağı öğrenildi.
HER YÖNÜYLE AKSIYOR
2013’te yapımına başlanan TOKİ Gazeteciler Sitesi’nde önceki firmanın yapılan bir çok işi de gerek malzeme gerekse işçilik bakımından en düşük kalitede yaptığı öğrenildi. Seramik ve mermerlerin altına konan harçlar eksiltildiği için yerlerinden oynamış ve eğilmiş, odalara kilitli ahşap parke yerine parke görünümü verilmiş 5 mm’lik MDF tabakalar serilmiş, dairelere doğalgaz tesisatları çekilmemiş, altyapı işleri tamamlanmamış.
İşi yüklenen firmanın ise önceki firmanın montaj ettiği halde çalışmayan asansörleri tamir edeceği, sitenin tamamını yeniden boyayacağı, altyapı işlerini tamamlayacağı öğrenildi.
TEKNİK ŞARTNAME YOK
TOKİ’den ev alanların satış sözleşmesi ile birlikte alması gereken site ve daire özelliklerini belirten teknik şartnameler de TOKİ’den ev alan gazetecilere verilmedi. Bu nedenle hak sahipleri dairelerinde hangi özelliklerin bulunup bulunmayacağı hakkında bilgi sahibi değiller. Örneğin dairelere duşakabin takılıp takılmayacağı, parkelerin kalitesi ve özellikleri, doğalgaz tesisatının olup olmayacağı gibi hiçbir husus, konut alıcılarına açıklanmış değil.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 13:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
resul tekes
resul tekes - 9 yıl Önce

Allah belasinimi versin allah razimi olsun bilmiyorum allaha havale ediyorum

SIRADAKİ HABER

banner195