Title of a News Article

Türkiye'deki Sanayiler için önemli toplantı

Türkiye'deki Sanayiler için önemli toplantı
banner206
Birincisi 30 Ocak 2018 tarihinde yapılan "Türkiye'de Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Uygunluk Değerlendirme Çalıştayı"nın ikincisi Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün himayelerinde dün Ankara'da gerçekleştirildi.

Çalıştayın organizasyonu ve koordinasyonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 

Türk Sanayisinin ve Sanayicisinin gelişimine katkı sunmak gibi önemli bir amaca hizmet eden çalıştayda bu husustaki stratejik konu başlıkları ele alındı.



Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü  Uğur Büyükhatipoğlu, üretimimizin dünyaya entegrasyonu ve Türk malı imajının yükseltilmesi ile sürdürülebilir ihracatının sağlanması, merdiven altı üretim ve haksız rekabetin engellenmesi konularının sanayimizin gelişimi ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasındaki önemini vurguladı.

Standartları yalnızca uygulayan değil standartları belirleyen bir ülke olma yolunda sanayicimize uygunluk değerlendirme alanında da hizmet veren TSE'nin daha etkin hale gelmesi, ürün güvenliği odaklı yaklaşımların öneminin arttığı bu dönemde tüketicilere güvenli ürünlerin ulaşması için PGD faaliyetlerinin nasıl daha iyi gerçekleştirilebileceği gibi ülke sanayimizin kalkınması için çok kilit noktalar çalıştayda görüşüldü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü çalıştaydan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalıştayı hazırlayan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.



Çalıştaya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Veysel Yayan ve Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım'ın yanısıra, Verimlilik Genel Müdürü, Sanayi Genel Müdürü, TSE  Genel Sekreteri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi ile Risk Değerlendirme ve Kontrol Genel Müdürü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdür Vekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili, Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri,Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) temsilcisi, uygunluk değerlendirme, test ve kalibrasyon alanında faaliyet gösteren firma ve ilgili dernek yöneticileri katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195