Title of a News Article

Urfa'ya yapılması için kolları sıvadılar

Urfa'ya yapılması için kolları sıvadılar
banner206
Şanlıurfa'da, Evren Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında kurulacak olan ticaret merkezinde en az 2 bin işyeri bulunacağı öğrenildi. Ticaret Merkezinin müjdesini veren Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Kooperatifi Başkanı Kureyşi Çelik tüm sektörlerin toptancıları burada yer alabilecek dedi.

Kuruluş çalışmaları başlatılan Ticaret Merkezi'nde sadece gıda değil, zücaciye, hırdavat, tekstil gibi tüm sektörlerin toptan satıcıları yer alabilecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Kooperatifi Başkanı Kureyşi Çelik, Şanlıurfa’nın önemli bir eksiğini gidermek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Başkan Çelik, “Şanlıurfa’mızda İSTOÇ, GATEM benzeri bir yapılanmaya gidiyoruz. Farklı sektörlerin toptancılarını bir araya getirecek büyük bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyoruz. Sektörler arasında sinerji oluşturarak, Şanlıurfa’nın ekonomik hayatına pozitif katkı sunmaya gayret ediyoruz. Evren Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında 1.000 dönüm bir alan üzerinde değişik büyüklüklerde ortalama 2 bin işyeri oluşturmaya çalışıyoruz. Burada en az 15-20 bin istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Ticaret Merkezinin oluşumuyla ilimiz ve bölge ekonomisinin önü açılacak, turizm, ihracat gibi bir çok farklı sektör dolaylı olarak olumlu etkilenecektir. Şanlıurfa’nın önemli bir eksiğini daha tamamlamayacağız ve dağınık olarak hizmet veren sektör temsilcilerini bir araya getireceğiz. Bu şekilde alıcıların işini de kolaylaştırmış olacağız. Çalışmalarımızı yürütürken halkımızın ve yöneticilerimizin desteklerini bekliyoruz. Şanlıurfa Ticaret Merkezinin ilimiz ekonomisine katkıları saymakla bitmez. Güneydoğunun ve Ortadoğu’nun parlayan yıldızına yakışır bir ortam oluşturacağız. Şu anda bürokratik işlemleri yürütüyoruz. Kısa zamanda önemli yol kat edeceğimizi düşünüyoruz. Şanlıurfa Ticaret Merkezi’nin ilimize ve Bölgemize hayırlar getirmesini ve bereketli kazançlar sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142