Title of a News Article

Balıklıgöl üzerinden şov yaptı

Balıklıgöl’de 62 metre kare hissesi bulunan M.N. isimli vatandaş bir sitede satışa çıkardığı hissesi ile şov yaptığı belirlendi. Konuya Şanlıurfa valiliği el attı.

Balıklıgöl üzerinden şov yaptı
banner206
 Şanlıurfa'nın tarihi ve dini simgelerinden olan, Dünya inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu alanın 62 metrekaresi 'arsa' adı altında bir alışveriş sitesinde satışa sunulan yer için Şanlıurfalı vatandaşlar bu kişi şov yapıyor dedi. "Şanlıurfa Balıklıgöldeki hissemiz satılıktır" başlığıyla verilen ilan için durumu bilen bilmeyen balıklama atlayarak Balıklıgöl satılıyor gargarası yaptı. Oysa bu şahıs 10 yıl önce de aynı numarayı yapmış o zamanlar teknoloji bu seviyede olmadığı için pek kimse olayı duymamıştı. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber verilen bu ilan bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Balıklıgöl satılıyor haberi vatandaşların ilgisini çekti. Oysa durum Balıklıgöl değil  Halil-ürrahman Medresesi'nin 62 metrekaresi, yani bir dükkan büyüklüğünde elinde hissesi bulunan Mustafa N. İsimli bir vatandaş  Dünyevi değil uhrevi değeri çok daha fazladır diye 9 milyon (Trilyon) a satışa çıkardı. 

9 MİLYON DEĞİL  9 BİNE ALMAYIZ 

Medresenin yüzde 9 hissesini elinde bulunduğunu Metre karesi için 145.161 bin TL fiyat belirten satıcı Mustafa N. İçin Şanlıurfalı vatandaşların görüşlerini aldık. Vatandaşlar, bu adam kafayı mı yemiş buraya kim 9 milyon verir. Burayı bize 9 milyon değil 9 bine verseler almayız. Bu vatandaş kentine yaşadığı bölgeye ihanet eden biri olmalı. Adam olsaydı, Aklı başında olsaydı, yetkililerle görüşüp bir neticeye varırdı. Bu yaptığı olay Şanlıurfa’ya ihanettir, vefasızlıktır, diye sitemlerini dile getirdiler. 

VALİLİK OLAYA EL ATTI 

Şanlıurfa Balıklıgöl satılıyor haberi üzerine Valiliğin olaya el attığı, satılacak alanın valilik tarafından alınarak halkın hizmetine sunulacağı öğrenilen haberler arasında. Edinilen bilgiye göre bu arsanın vakıftan başka kimsenin alamayacağı, her hangi bir ticari amaçla kullanılamayacağından dolayı kimsenin satışa sıcak bakmadığı belirtildi. Arsayı Valiliğin alacağı ve vakfa devreceği gelen bilgiler arasında.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2018, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195