Title of a News Article

Cevheri'den flaş açıklamalar...

Şanlıurfa eski Milletvekili Sabahattin Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıkladı. 2 Milyon insanın adayı olduğunu ve Şanlıurfa'nın sorunlarını el birliğiyle çözeceklerini vurgulayan Cevheri, "Şanlıurfa'ya hamallık yapmaya geldim" dedi. 
Uzun zamandır kamuoyunda 31 Mart yerel seçimlerinde 'Çatı Adayı' olacağı konuşulan Şanlıurfa eski Milletvekili Sabahattin Cevheri, bu sorunun yanıtını bugün Harran Oteli'nde düzenlediği basın toplantısı ile yanıtladı. 31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu belirten Cevheri ,"Ben çatı adayı değil, tüm Urfalıların adayıyım" dedi. 

"Herkesten oy istiyorum"
Siyasi geçmişinden bahseden Cevheri, “2009 yılında siyasetten ayrıldım. 10 yıldır oturuyorum. Hiçbir şekilde aday olmadım. Bu seçime de siyasi olarak bakmıyorum. Sizlere bir hizmet edebilmek için bir genel müdür, bir başkan olarak atanacağımı düşünüyorum. Bu işte siyaset yoktur. Ben çatı adayı değil, 2 milyon insanın, Arap kardeşimin, Kürt kardeşimin, Kısas’taki Alevi kardeşimin Karadeniz’den gelen, Ege’den gelen, İç Anadolu’dan gelen tüm insanların belediye başkan adayı olarak herkesten oy istiyorum. 2009 yılından beri siyasetle ilgilenmedim, bu bir mahalli seçimdir, inandığınız, güvendiğiniz adaya oy vermenizi istiyorum” dedi. 


"Ortalığı germenin anlamı yok" 
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de pırıl pırıl bir insan olduğunu vurgulayan Cevheri, “Ortalığı germenin hiçbir anlamı yok, hepimiz kardeşiz. Bazıları sosyal medyada Cevheri ailesine yakışmayan bir takım söylemler söylüyor. Cevheri ailesi olarak 50-60 yıldır siyasetteyiz, size hizmet ediyoruz, Allah sizden razı olsun” diye ifade etti.
Cevheri, Şanlıurfa’nın sorunlarından bahsederek, “Urfa’nın yüzde 60-70’i gece kondu, her tarafı problem olduğunu, ekonomik olarak da çok iyi bir noktada olmadığını bildiğim halde Urfalılara güvenerek, Seçimden sonra da olsa el birliğiyle bu cenazeyi hep beraber kaldıralım noktasında bir yola çıktım. Ben Urfa’nın adayıyım, bende çatı diye bir şey yok. 2 Milyonluk nüfusa Urfa tabiriyle hamallık yapmaya geldim. Tabi ki tek başıma yapamam, elimde sihirli değnek yok, el birliğiyle yapacağız” diye kaydetti. 
Cevheri, başkanlığa seçilmesi durumunda Şanlıurfa’yı turizmde, ekonomide ve sporda çok daha iyi bir hale getirmek için çaba göstereceklerini söyledi. 
Büyükşehir Belediyesinin borçlarını azaltmak için çalışma yapacaklarını da dile getiren Cevheri, “Tutumlu olacağız, öyle korumalarla falan dolaşmayacağım, makam araçlarını kullanmayacağım. Yeni bir Şanlıurfa kurabilmek için aday oldum. İlk hafta ilçe belediye başkanlarımızı belirleyecek, meclis üyelerimizi belirleyeceğiz. Huzur bozmaya değil, huzurlu bir Şanlıurfa için göreve talibim’” şeklinde konuştu. 


Seçime bağımsız mı girecek? 
Cevheri, seçime bağımsız mı yada bir partiden de mi gireceği yönündeki soruya "Bir kaç gün içerisinde nasıl bir yol izleyeceğimiz belli olacak. Merkez ilçe adayları da önümüzdeki günlerde belirlenecek. Bu yönde çalışmalar sürüyor, adayları belirlemede benim de etkim olacak" dedi. 
 
Cevheri, gazetecilerin HDP konusunda da sorduğu soruya şu cevabı verdi;
"Büyükmillet Meclisi başkanın yardımcısı HDP'li, seçimle meclise gelmiş bir parti. Seçimler için hazineden destek alan, yasal, legal bir parti. Aksini söylüyorlarsa kapatsınlar o zaman. Yani bu söylemler gerçeği yansıtmıyor. Ben şuan bağımsız aday olmayı düşünüyorum. Ancak, sahada bir parti ile mutabakat sağlarsak parti ile olmazsa bağımsız gireceğim. Çünkü, ben 2 milyon Urfa'lının adayı olarak seçime gireceğim. Bu toplantıda bu yarışta olduğumu, Urfalılara aday olacağımı açıklıyorum. Bağımsız ya da bir partinin adayı olup olmadığımı önümüzdeki günlerde Urfalılarla paylaşacağım.. "

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195