Title of a News Article

Herkes bu projeyi konuşuyor

Türkiye'de 5'incisi Şanlıurfa'ya yapılan SUKAY, Çarşamba günü düzenlenecek açılışla hizmete giriyor.

Herkes bu projeyi konuşuyor
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemlerde Urfa halkı için söz verdiği 400 proje arasında yer alan Su Kayak Merkezi SUKAY, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını tamamlamasının ardından bayramın ikinci günü olan Çarşamba günü açılıyor.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da katıldığı her program ve platformda 'Gençlere Yatırım Yapın' şeklinde kurumlara çağrıda bulunan Bakan Faruk Çelik'in önemle üzerinde durduğu proje, su sporları alanında bölgede yeni bir çığır açacak.

 

MECLİS'TEN HEMEN GEÇMİŞTİ

Dönemin İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz'un hemen gündeme getirdiği ve meclisi olağanüstü toplayarak yer tahsisi yaptığı GAP SUKAY, için yine dönemin İl Genel  Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu kısa sürede projeyi  çizerek ihale aşaması tamamlayıp temelini atan isimlerden olmuştu.

Aradan geçen zaman zarfı içerisinde özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin girişimleriyle Gap Sukay projesi hızlandırıldı.

Başkan Nihat Çiftçi'nin yakından takip ettiği GAP SUKAY, GAP Vadisinde 58 Bin metrekarelik dev alanı ile binlerce kişiyi aynı anda su sporları ile buluşturabilecek.

 

GAP SUKAY

İçerisinde her türlü sosyal donatının yer alacağı GAP SUKAY içerisinde 35 bin metrekarelik gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik ada ile ada çevresindeki yeşil alan ve spor alanları ile Şanlıurfa'da büyük bir eksikliği giderecek.

Gölet derinliği ise 1.5 metre olacak olan GPA SUKAY'da Restoranlar, kafeteryalar, açık kapalı yüzme havuzları, aqua park, biyolojik gölet, temalı bahçeler,çocuk oyun ve oturma alanları, koşu parkuru, etkinlik meydanları, su oyunlu havuzlar, atletizm parkuru ve bir çok sosyal amaçlı kullanım alanları yer alacak.

GAP SUKAY, tesislerin açılışı ise Ramazan Bayramı'nın ikinci günü düzenlenecek törenle yapılacak. Saat 13.30'daki açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Partili Milletvekilleri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katılacak.

 

GAP SUKAY'A NASIL GİDİLİR?

GAP SUKAY, Mardin yolu üzerinde 6. kilometrede yer alıyor. Cumhuriyet Sosyal Tesislerinin 500 metre ilerisinde Şanlıurfaspor tesislerinin hemen karşısında  yer alan GAP SUKAY, yeşil alan çalışmaları ile de ön plana çıkıyor.  

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 15:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 8 yıl Önce

Ne SUKAY'I babam sanki hiç görmediğimiz bir yer mi? Cumhuriyet parkı dedikleri yerde pakta ama bir park her taraf toz toprak içinde pislikten geçilmiyor. Görmeyenler merak etmesinler gittiğime bin pişmanım. Urfa basını ya hiç park görmemiş ya da Nihat Çiftçiye yağcılık yapsınlar diye bunu bayağı dillerinde ballandırıyorlar. tam bir rezillik

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142