Title of a News Article

Özcan'dan flaş Ateşkes açıklaması

.

Özcan'dan flaş Ateşkes açıklaması
banner206

Ak Parti Dış ilişkiler Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan Suriye'de Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde gece yarısı başlayacak ateşkesi memnuniyetle karşıladığını açıkladı. 

Urfastar Gazetesine özel açıklama yapan Ak Parti Dış ilişkiler Genel Başkan Yardımcısı Orta Doğu özellikle Suriye savaşı konusunda bilgi sahibi olan Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan " Suriye’de çatışan taraflar arasında ülke genelinde 30 Aralık saat 00.00 itibarıyla ateşkese gidilmesi hususunda bir mutabakata varılmasını memnuniyetle karşılıyorum. söz konusu anlaşmanın uygulamaya konulması ile  sivillerin hayatını kurtaracağına ve insani yardımların Suriye geneline ulaşmasını kolaylaştıracağı inancındayım. Suriyede Yaklaşık 6 yıldır kan ve göz yaşı dinmedi. Masum Müslüm halk perişan oldu." Dedi.

Milletvekili Özcan açıklamasında "Son zamanlarda Halep'in kuzeyinde yaşanan drama Türkiye olarak sessiz kalmadık ve binlerce sivil halkı kurtardık. Şimdi Türkiye- Rusya garantörlüğünde bir ateşkes antlaşması oldu. Ancak ABD ve İngiltere bu anlaşmadan rahatsız olacaktır. Bir kaç kez Cenevre görüşmeleri oldu. Batı Suriye'de bir barış olmasını istemiyordu. Bugün ABD ve Avrupa masada o olmaması iyi oldu. ABD masada devre dışı kaldı.  Elinde PYD kozu var. Suriye'de demogratif yapının bozulmaması lazım. Kürtler eski yerleşim yerlerine geri çekilmelidir. Yarın ABD desteğini PYD'den çekerse etnik çatışma riski olabilir. Artık bu coğrafyada kan dökülmesin derdimiz bir canı kurtarmaktır. İnşallah ateşkes kalıcı kalır" dedi.
Özcan Suriyelilerin geri dönüşü ile ilgili olarak ise şu cevabı verdi " insanlar hemen geri dönmeye bilir. Biraz zamana ihtiyaç var . Bahara doğru huzur ortamı tam sağlanırsa O zaman geri  dönüşler olur" 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195