Title of a News Article

Ödülünü Tuğba Özay'dan aldı! Urfa'da kısa zamanda...

Ödülünü Tuğba Özay'dan aldı! Urfa'da kısa zamanda...
banner206

Doğu'nun En Başarılı Prodüksiyon ve Fotoğraf Firması ödülünü ve 2020 Yılının En İyi Çıkış Yapan Fotoğraf Sanatçısı ödülünü alan Mahir Çoban, ödülünü ünlü manken Tuğba Özay'ın elinden aldı ve kısa zamanda Urfa'da adından söz ettirmeye başladı.

Yaklaşık 20 yıldır prodüksiyon ve fotoğrafçılık mesleğini sürdüren Mahir Çoban, 5 yıl önce memleketi Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’da prodüksiyon ve fotoğrafçılık anlamında bir çok ilke imza atan Çoban, Şanlıurfa’nın bu anlamda çok eksik olduğunu ve bu yüzden burada çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Başarısının arkasında 20 yıllık bir emeğin olduğunu söyleyen Mahir Çoban, şu ifadelere yer verdi:

“Uzun yıllar Antalya’da prodüksiyon hizmeti verdim. Ailem Urfalı aileden dolayı Urfa’ya geldim. Uzun süre burada bu işi yapmaya çalıştım. Mücadele ettim. Başarıyı sağlıyorsunuz sadece başarıyı görüyorlar. Ama arkasında neler yaşandığı görülmüyor. İnsanlar bunu bilmiyorlar. Tabi 20 yıllık bir emek var bunun arkasında. Tabanımız sağlam bir şekilde geldik ilerledik. Bunun meyvesini 20 yıl sonra aldık. Arka arkaya 2 yıl üst üste ödüllendirildik. Farklı kurumlar tarafından. Bu benim için gerçekten çok gurur verici. Bunu tek başıma sağlamadım. Tek başıma yapmadım kocaman bir ekibim var arkamda. 30’u aşkın personelimiz var. Bunlarla birlikte yaptık biz. Törende de söylemiştim tek başıma hiç bir şeyim ama ekibimle her şeyim. Asla insanları kırmadık, üzmedik tam olarak istediklerini kendilerine verdik. Hatta daha fazlasını verdik. Memnuniyet odaklı çalışıyoruz biz. Çiftlerimize tamamen istediklerini vererek onları memnun ederek bu başarıyı sağladık.”

‘İSTİSMAR EDİLMEYE AÇIK GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLIYORUZ’

Kendi personeline eğitim verdikten sonra istihdam sağlayan ve daha çok istismara açık gençlerin bataklığa düşmeden yanına aldığını ve eğitip meslek edinmelerini sağladığını vurgulayan Çoban, şöyle konuştu:

“Personellerimi kendim seçiyorum. Bire bir kendileriyle görüşüp ikna olduktan sonra onlarla çalışıyorum. Radyo Televizyon Bölümü öğrencini alıyoruz. Burada Endüstri Meslek Lisesi var. Oradan da yine fotoğrafçılık bölümünden öğrencileri önce staja alıyoruz. 3 aylık bir staj döneminden sonra bizim kendi eğitim akademimiz var. Hizmet içi eğitim veriyoruz burada personellerimize. Bu eğitimleri de aldıktan sonra sahaya sürüyoruz çekimler için. Bu şekilde eğitiyoruz. Sıfırdan alıyoruz eğitiyoruz gençleri. Ben bunu da vurgulamadan geçmek istemiyorum. Mümkün mertebe istismar edilmeye açık gençler, anne babası ayrılmış, anne ve ya babası vefat etmiş gençler, bataklığa sürüklenmelerini engellemek adına onları kendi bünyemize katıp, eğitim verip kendilerine birer altın bilezik sağlayıp bu şekilde hem geçimlerini sağlamış oluyorlar hem de uyuşturucu bataklığından kurtulmuş oluyorlar. Genç kızlarımız istismardan kurtarmış oluyoruz. Bu sayede hem ailelerin hayır duasını almış oluyoruz hem de gençlerimizin meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Ekibimizin yüzde 80’i bundan oluşuyor. Şehir dışından gelen personellerimiz de var. Dışarıdan takviye ekibimiz de var. Bunlar da bizim bünyemizde çalışıyorlar.”

‘ŞANLIURFA’DA İNSANLAR BAŞARIYA VE KALİTELİ İŞE AÇLAR’

Şanlıurfa prodüksiyon anlamında yeniliklere ihtiyaç duyan ve bu yenilikleri sağladıklarına dikkat çeken Çoban şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi sürecini, krizini biz fırsata çevirdik. Bu dönemde hiç olmadığı kadar güzel işler çıkardık. Başarımızı perçinledik diyebiliriz. İnsanlar başarıya ve kaliteli işe açlar bu şehirde. Biz onlara kaliteli ve iyi hizmet verdik. Bunun karşılığını da fazlasıyla aldık. Çünkü memnuniyet odaklı çalışıyoruz. İnsanların memnuniyetini sağlamak bu dönemde gerçekten çok zor. İnsan odaklı çalıştığımız için herkesin arzusu, isteği farklı oluyor. Bunlara bizim, insanları tanıma sanatı dediğimiz periyodik olarak vermiş olduğumuz bir eğitimimiz var. İstanbul’dan hocalar getirterek kendi personelimize, müdürlerimize bu eğitimi verdiriyoruz. Önce onlarla sohbet ediyoruz. Tamamen ticaret dışı muhabbetler, sohbetler yapılıyor. Çiftlerin talepleri, arzuları alındıktan sonra onlara istediklerini doğru bir şekilde sunuyoruz. Bu sayede de yüzde yüz memnuniyet odaklı çalışmış oluyoruz. Çiftler de mutlu ayrılıyor, sonrasında biz de mutlu bir şekilde işimizi yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz.”

‘URFA’DA ÇOK BÜYÜK EKSİKLİĞİNİ YAŞADIK’

Prodüksiyon anlamında sadece Şanlıurfa’da değil bölgede bu hizmetin yok denecek kadar az olduğunu aktaran Çoban, şöyle devam etti:

“Uzun yıllar önce Urfa’ya ilk geldiğimde çok şaşırmıştım. Biz Antalya bölgesinde yurt için ede yurt dışında prodüksiyon hizmeti veriyorduk. Çok farklı sektörlerde hizmet veriyorduk ama Urfa’ya geldiğimizde bunun çok büyük eksikliğini hissettim ben. Bunu başarmaya çalıştım ki başarılı da olduk. Birçok alanda tanıtım filmidir, reklam çekimi, düğün hikayesi, dış çekim olaylarıdır bunlar bu bölgede Şanlıurfa tek değil bölgede yok denecek kadar azdı. Bunu insanlara sunduk. İlk başta yadırgayanlar oldu. Bu işi yapamazsınız, kimse bu işe prim vermez diyenler çok fazla oldu. Ama ilkleri yaparsınız, insanların arzularına dokunursanız yapılmayacak bir şey yoktur. Bunu da bu şekilde sağlamış olduk. Yeniliğe aç bir memleket burası. Biz yeniliği sunduk, kaliteli hizmet sunduk bunun karşılığını da fazlasıyla aldık.”

‘AVRUPA’DA BİRÇOK ÜLKEDE ÇEKİM YAPTIM’

Yurt içi ve yurt dışında da çekim yaptığını bu başarıyı elde etmek için çok çalışıp çok emek verdiğini söyleyen Çoban, konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Çabalamaktan vazgeçmesinler. Ben eksiden geldim, sıfırdan değil, eksiden geldim. Hiçbir şeyim yoktu benim. Arkamda dayanabileceğim bir şey de yoktu tabi aile mutlaka manevi destek oluyor ama maddi olarak hiçbir dayanağım yoktu. Çok çalıştım. Kimse olduğu yerden yükselmiyor. Hiçbir zaman çalışmaktan geri durmadım. Hiçbir zaman isyan etmedim. Hiçbir zaman bu konuda imtina etmedim hep çalıştım çabaladım. Yeniliği öğrenmeye çalıştım. Bu şiarla yurt içinde, Türkiye’de gezmediğim yer kalmadı, çekim yapmadığım yer kalmadı. Amerika’ya kadar gittik. Orada her yıl gidip çekimlerimizi yapabiliyoruz. Avrupa’da birçok ülkede yine Balkanlar’da çekimler yaptım. Mesleğimde hep kendime bir şeyler katarak devam etmeye çalıştım. Gençlere de tavsiyem budur. Sürekli yerinizde saymayın olabildiğince çok çalışın, çabalayın. Hiçbir zaman isyan etmeyin. Bir kereden bir yere gelemiyorsunuz. Bunu beklemeyin; 3 ay çalışayım 5 ay çalışayım 1 yıl çalışayım yükseleyim bu mümkün değil. Ben 20 yıl sonra Mahir Çoban oldum. Bu güne kadar hep bu başarıyı, bu kaliteyi ve bu talebi bekliyorduk. Gençler de çalışıp çabalasınlar mücadeleyi asla bırakmasınlar. Emek çabaya bağlıdır. Rabbim de insanların, kullarının çabasını görüp mutlaka zamanı geldiğinde emeğinin karşılığını verecektir.” urfapusula

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2021, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195