Title of a News Article

Çiftçi, O Proje için tarih verdi...

Çiftçi, O Proje için tarih verdi...
banner206
 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da yayın yapan yerel gazete sahipleri ile bir araya geldi. Başkanlığı boyunca yaptığı çalışmalardan bahseden Çiftçi, " Yaptığım projeleri halkım gördü. Allah’a şükürler olsun hep hizmetlerle anıldım. Hiç yolsuzluğa bulaşmadım ve buna müsaade de etmedim" dedi.

31 Mart seçimlerinde partisinin aday göstermediği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da yayın yapan bazı yerel gazetelerin yönetim kurulu başkanları ile buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleşen çalışmaları anlatan Çiftçi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin büyük projelerinden birisinin de Akçakale yolunun genişletilmesi çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Çiftçi, "Tüm çalışmalar bitti, alt yapılar çekildi şuan asfaltlaması yapılacak. Yine Karakoyun Köprülü Kavşağımızda çalışmalar yapılıyor,  2 ay içerisinde çalışma tamamlanacak. Harran'da terminal yaptık önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. 56 köye içme suyu götürme projemizin açılışını yapacağız" dedi.

Trambüsler mayıs ayına kaldı

Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da uzun süredir hizmete girmediğinden dolayı kamuoyunda büyük eleştirilere yol açan 'Trambüs Projesi'ne de vurgu yaparak, trambüslerin mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi.

Trambüs projesinin  ileri teknoloji  isteyen bir proje olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Bütün alt yapısı tamamlandı. Trambüs makineleri da şuan bantla hazırlanıyor. Anlaştığımız firma, süreci tamamlayacağını, siparişleri verdiğini ve sadece süreye ihtiyacı olduğunu bildirdi. Bu süreyi, yüklenici firmaya mevcut ekonomik krizden dolayı devlet verdi. Mayıs ayında inşallah bu projemiz tamamlanmış olacak" dedi.

 

"Kısa sürede büyük projelere imza attık"

Başkan Çiftçi, kısa sürede büyük projelere imza attıklarını dile getirerek, konuşmasında şunları kaydetti;

"Kısa süre içerisinde büyük projelere imza attık. Urfa’yı ayağa kaldıracak diğer projelerimizden bir kısmı da şunlar;

Millet Bahçeleri yapma planlarımız vardı. DSİ ile anlaşmamız var. Bu proje ile 2 dereye su bırakacaktık. Bunlar Urfa için önemli projeler. Eyüp Peygamber makamının etrafı söz konusuydu. Belediyemiz bunun mülkiyetini aldı ve orayı özel projeler alanı olarak ilan etti. Eyüp Peygamber alanını da Balıklıgöl gibi geniş bir alana yaymak için projesini hazırladık. Kalenin arkasındaki Kalkan'da 320 evin kamulaştırmasını kapsayan bedeli 70 milyon olan büyük bir projeyi acilen kamulaştırmak için Bakanlar Kuruluna gönderdik. Ödeneği de çözülmüş durumda. Bunlar çok önemli projeler, Urfa’ya hayat verebilecek projeler.

Tarım Bakanlığında Hayvan Borsası için 4 Milyonu bizler üstlendik, 8 milyonu ise Bakanlıktan aldık. Urfa’ya para getiriyoruz. Turizm yolu projesi 25 milyon kalkınma bakanlığından temin edildi. Ortak projeler sizin kuvvetinize giriyor. Eyüp Nebi Projesi için 8 milyon Karacadağ’dan, 2 milyon Viranşehir Belediyesinden 2 milyon YİKOB'tan (Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı)  8 milyon ise Büyükşehir Belediyesinden ayırdık.

 

"Medyada çıkan yolsuzluk ile ilgili haberlerin aslı yok"

Tarihi bir şehiriz 12 bin yıllık bir şehiriz. Tarihimiz, kültürümüz, mutfağımız, mimarimiz ve müziğimiz  var. Bölgemizde terör olayları yaşandı. Yanı başımızda karışan Suriye’nin üzerimizde büyük etkileri oldu buna rağmen turist sayısında büyük bir artış oldu. 2019 yılı olarak 2 milyonluk bir hedefimiz var.

İki dönem Karaköprü Belediye Başkanlığı yaptım. Bir dönem büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Yaptığım projeleri halkım gördü. Allah’a şükürler olsun hep hizmetlerle anıldım. Hiç yolsuzluğa bulaşmadım ve buna müsaade de etmedim.  Son dönemde hakkımda bazı haberler yayımlandı. Ben cevabımı verdim. Konu ile ilgili soruşturma ve inceleme başlattım. Soruşturma ve denetleme raporları da önüme getirildi. Medyada çıkan yolsuzluk ile ilgili haberlerin aslı yok. Haber ne için yapıldı neden yapıldı bilemiyorum. Fakat kendimizden eminiz. Ayrıca denetimle mükellefim. Müfettişlikten gelen bir insanım. Denetlemeyi de bilen bir insanım. Zaten bu konuda bir yanlış analaşmanın olduğu, böyle bir şeyin olmadığı netleşti. Haberi yapan arkadaşımızda geldi, bilgiyi teyit etmeden haber yapmış olmamdan kaynaklı olduğunu belirtti. Ben bunu da normal karşılıyorum. Ama çok büyük bir seda bıraktığımıza inanıyorum. İnsanlarımız yarın öbür gün bugün yaptığımız projelerin kıymetini daha iyi anlayacak.

 

Kentsel Dönüşüm Projeleri

Kentsel dönüşüm projeleri kolay değil. Bunu vatandaşa doğru ifade edeceğiz ki anlaşılsın. Bakın ilk geldiğimizde hiçbir şey yoktu. Sanayi de kentsel dönüşüm kapsamına girer. Gelir gelmez sanayinin ilk etabını tamamladık. İkinci etabın ödemeleri yapıldı şuan temeli atılıyor. Yeşildirek ile ilgili de bazı problemlerle karşılaştık. Yoğun bir yer. Vatandaşla anlaşmak mümkün değil. Boş yer bulma gerekiyordu. Onun için karayolları alanı satın alındı. Karayolunun yanındaki belediyemize ait yerlerde bu projeye dâhil edildi. Proje ihale edildi fakat tasarruf tedbirlerine takıldığı için ihale iptal edildi. Şuan tekrar ihaleye çıkartmak için çalışma yapmaktayız. Hızmalı ile ilgili mülkiyetlerin çözülmesi gerekir zira çözülmezse her vaat lafta kalır. Kentsel dönüşüm alanı başarılırsa belediyenizin orda 6 bin dönüm yeri var. Bu değerlendirilirse orda yeni bir kent kurulur. Hızmalının çalışmalarına başladık. Orda yol genişletme, köprülü kavşak yapma ve çevre yoluna bağlama için kamulaştırmalar yapılıyor. Ama açık söyleyeyim bunun için Aşık-Öğütçü planlandırması devreye girecek zira başka alternatif yok. Çünkü 4 yıl bunun içiz hazırlandı. Tapular bunun için kesildi. Radar kaldırıldı. Bunu yapmak zorundayız. Şuan Gaziantep Şahinbey bunu çok iyi uyguluyor. Kentsel dönüşümü doldur boşalt taktiğiyle yapıyor aksi takdirde yapamazsınız.

Şuana kadar 261 milyon borç ödemişiz. 300 milyon hibe almışız. 300 milyonda faizsiz kredi almışız. 1 buçuk katrilyon değerinde gayrimenkulü 160 milyon liraya parasını ödeyerek büyükşehir belediye adına 6 bin dönümlük yeri tapu etmişiz. Bu müthiş bir kaynak yönetimi bunu ifade edeyim.

 Makinayı da çok güçlendirdik. Hizmet binalarını da çok güçlendirdik. Bunların tamamını ayın 11 ‘de kaçta aldık hayrı menkulde kaça çıkardık? Ne kadar borç aldık ne kadar borç ödedik? Ne kadar personel ile devraldık şuan personelimiz ne kadar? Bu kadar net. Ayrıca bu konu ile ilgili 350 sayfalık kitap verilecek. Bunları vereceğiz takdir kamuoyunun. İyi bir mali yönetim yaptık.

Projelerimizi sağlam yaptık. Kaynaklarımızı doğru kullandık bunun için anlaşma yaptıklarımız bize güvendi. Güven alınca kaynak aldık. Kaynak alınca yeni projeler geliştirdik."

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 15:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boran
Boran - 5 yıl Önce

Geli ha geli trambüs geli...:))))))

Firat
Firat - 5 yıl Önce

Işçi Düşmanı

TABİKİ
TABİKİ - 5 yıl Önce

TABİ CANIM HİÇ YOLSUZLUĞA BULUŞIRMISIN MAŞALLAH ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN SENİ...

SIRADAKİ HABER

banner195