Title of a News Article

Harran TIP'ta konferans...

Harran TIP'ta konferans...
banner206
 10 Ekim günü, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmektedir. Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından ilk kez 1992 yılında kutlanan 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde ülkemizin ve dünyanın önemli ruh sağlığı sorunlarının, ruh sağlığı politikalarının ve ilişkili konuların yeniden toplumun ve kamuoyunun gündemine taşınması, farkındalık yaratılması ve çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır. Bu yıl da Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen etkinlikler arasında, tüm Türkiye’de Psikolojik Dayanıklılık konferansları düzenlenmektedir. Bu bağlamda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığınca bir etkinlik düzenlendi.

Osmanbey Yerleşkesi Tıp Fakültesi konferans salonunda Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Asoğlu tarafından sunulan konferansa, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Deniz,Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Akif Altay, dekan ve başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Slaytlar eşliğinde yaptığı sunumunda mutlu olmak için 10 altın kuraldan bahseden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Asoğlu, özetle “Kendinizi tanıyın, kendi potansiyelinizin farkına vararak yüksek hedefleriniz olsun. Başta sağlık olmak üzere, sahip olduğunuz varlıkların farkındalığını yaşayarak mutlu olun. Hayatta herşeye en olumlu açıdan bakın, en küçük şeylerden de mutlu olabilin. Başarısız durumlarda asla yılmayın, çünkü yiğit düştüğü yerden kalkar. Başarısız sonuçları analiz ederek hataları ve/veya eksikliklerini gidererek yeniden başarıya odaklanın. Büyük sıkıntıları küçük görüp ona göre tedbir alarak yeni duruma adapte olmaya çalışın, yeri geldiğinde bazı şeyleri kabullenebilin. Düzenli uykuyu, dengeli ve düzenli beslenmek ihmal etmemek gerekir. Mümkün olduğunca hareketli olun, düzenli spor yapın” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142