Title of a News Article

Urfa Valiliğinden zorunlu karar çıktı

Urfa Valiliğinden zorunlu karar çıktı
banner206

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şahin Arslan başkanlığında, ilgili kurum kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, trafikte alınacak kış tedbirleri değerlendirildi.

Karayolu güzergâh ve geçitlerinde kış şartlarına bağlı durumların değerlendirilmesi, karayollarının araçlar için elverişli hale getirilmesi amacıyla alınması gereken tedbirlerin belirlendiği toplantıda, şehirlerarası ve şehir içi karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık 2020 – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlenmesine karar verildi.

Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçlardan, bu zorunluluğa uymadığı tespit edilenler hakkında idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, bu araçların lastiklerinin uygun hale getirilebilmesi için en yakın yerleşim birimine kadar götürülebilmeleri için belge düzenlenerek izin verilecek.

Kış şartlarında trafik seyri ve güvenliğinin sağlanması amacıyla alınacak diğer tedbirlerin de değerlendirildiği toplantıda, ilimizde kış mevsimi koşullarının günlük hayatı olumsuz etkilemediği öngörüldüğünden, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtların dışında kalan taşıtlara da kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesine gerek görülmedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142